02 Φεβρουαρίου 2012

Τελικώς, αυτό το «ομόλογο της διασποράς» τί απέγινε?

Τελικώς, αυτό το «ομόλογο της διασποράς» τί απέγινε?Μια φορά είπε και το ελληνικό Δημόσιο να βγάλει σχετικά εύκολα περίπου 3 δισ. ευρώ, αλλά όλα δείχνουν ότι η συγκεκριμένη «εξίσωση» δεν έκατσε. Για χάρη του, δόθηκαν ήδη περί τα 200.000 ευρώ ως «έξοδα φακέλου», αλλά  αποτέλεσμα zero.
Είχε αποφασισθεί  να εκδοθεί ένα ομόλογο του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο θα απευθύνεται αποκλειστικά στους ομογενείς μας των ΗΠΑ και θα είναι της τάξης των 3 δισ. ευρώ. Η επιτυχία της έκδοσης θεωρούνταν σχεδόν εξασφαλισμένη
κι από το βαθμό της υπερκάλυψης της, θα εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό και το αν θα ακολουθούσε σύντομα και δεύτερο ομόλογο, αυτήν τη φορά για τους ομογενείς της Αυστραλίας, κατόπιν του Καναδά και ούτω καθεξής. Υπό καλές συνθήκες, υπολογίζονταν ότι στα ταμεία του κράτους θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν, από τη συγκεκριμένη δεξαμενή, περί τα 10 δισ. ευρώ, τα οποία εν ευθετώ χρόνω θα αποδεικνύονταν σωτήρια στην προσπάθεια που γίνεται να βγει η χώρα από το αέναο τούνελ. Τα προβλήματα άρχισαν να ανακύπτουν όταν η άσκηση επί χάρτου αποπειραθηκε μπήκε σε φάση υλοποίησης.