24 Ιανουαρίου 2012

Συλλήψεις δημοσιογράφων για χρέη προς το δημόσιο!

Για χρέη ύψους 741.796 ευρώ συνελήφθη το πρωί ο εκδότης της εφημερίδας Sportime, Κώστας Κυριακόπουλος. Οι άνδρες του τμήματος φορολογικής αστυνόμευσης συνέλαβαν τον επιχειρηματία στο σπίτι του στο Νέο Ψυχικό.
Εκτός από τα χρέη του προς το δημόσιο επιπλέον σε βάρος του Κώστα Κυριακόπουλου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για παράβαση του νόμου περί επιταγών, με ποινή φυλάκισης 7 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ.Νωρίτερα είχε συλληφθεί ο γνωστός δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης, επί τρεις δεκαετίες διευθυντής της Ελευθεροτυπίας, καθώς μετά από έλεγχο της ΔΟΥ Ψυχικού αποκαλύφθηκε ότι ομόρρυθμη εταιρεία στην οποία είναι μέτοχος έχει οφειλές προς το δημόσιο, συνολικού ύψους -κεφάλαιο, πρόστιμα και τόκοι- 300.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο των βιβλίων της εταιρείας «Επιχειρήσεις ΜΜΕ Σεραφείμ Φυντανίδης και ΣΙΑ», την οποία δημιούργησε ο Σεραφείμ Φυντανίδης όταν βγήκε στη σύνταξη, προέκυψε πως χρωστά δεκάδες χιλιάδες ευρώ και ενώ του έχουν καταλογιστεί και σημαντικά πρόστιμα, δεν τα έχει πληρώσει.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στον κ. Φυντανίδη είχε γίνει σύσταση για να ρυθμίσει τις οφειλές της εταιρείας του αλλά δεν το έπραξε ποτέ.
Ο κύριος Φυντανίδης προσήχθη στον εισαγγελέα.
.