26 Ιανουαρίου 2012

Ο Δ.Καρύδης στην εθνική τοπική γιορτή Αίγινας

Στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Αίγινας για την Επέτειο Ορκωμοσίας του Ι. Καποδίστρια που από φέτος αποτελεί Εθνική Τοπική Γιορτή σύμφωνα με διάταγμα που υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συμμετείχε, την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης. Ο κ. Καρύδης συμμετείχε επίσης στη δοξολογία στη Μητρόπολη της Αίγινας χοροστατούντος του Μητροπολίτη, κ. κ. Εφραίμ και την κατάθεση στεφάνων προς τιμή του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας.

Στην συνέχεια ο βουλευτής παρακολούθησε τα εγκαίνια που έγιναν στο ανακαινισμένο κτίριο του Πύργου Μαρκέλλου όπου μετά από συνεργασία του Δήμου και του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, οι τρεις αίθουσες του Πύργου πήραν, τιμής ένεκεν, τα ονόματα τριών μεγάλων προσωπικοτήτων με μεγάλη προσφορά στον πολιτισμό, τα γράμματα και την τέχνη στην πατρίδα μας, του Ν. Καζαντζάκη, του Σπύρου Αλεξίου και της. Γ. Κουλικούρδη.
Σε δηλώσεις του ο κ. Καρύδης επ΄ ευκαιρία των εκδηλώσεων προς τιμή του Ι. Καποδίστρια τόνισε:
«Σήμερα η Αίγινα συνδέεται ξανά με το νήμα της Ιστορίας του νεώτερου ελληνικού κράτους. Η καθιέρωση Εθνικής Τοπικής Γιορτής στην Αίγινα στη μνήμη του μεγάλου Κυβερνήτη της χώρας, Ι. Καποδίστρια, πηγαίνει μαζί με τη διάσωση σημαντικών ιστορικών, πολιτιστικών μνημείων που μαζί με το Δήμο, την Αντιπεριφέρεια Νήσων και την Εκκλησία αγωνιζόμαστε εδώ και καιρό να διασωθούν.
Η πλήρης αποκατάσταση του Κυβερνείου και του Ευνάρδειου με την υποστήριξη της ΔΕΗ και του Υπουργείου Παιδείας. Η αντιμετώπιση των ζημιών της Μητρόπολης με την υποστήριξη της ελληνικής Βουλής και της Αντιπεριφέρειας Νήσων αναβαθμίζουν τον ιστορικό πλούτο της Αίγινας. Δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την πολιτιστική αναζωογόνηση του νησιού και την προβολή του τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.Κυρίως όμως αφήνουν μια πλούσια παρακαταθήκη στη νεολαία μας, κατέληξε ο κ. Καρύδης.