31 Οκτωβρίου 2011

«Περιμένει ενημέρωση» η ΕΕ για το δημοψήφισμα, «αιφνιδιασμένο» το Βερολίνο

Η γερμανική κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να προαναγγείλει δημοψήφισμα για τις αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής. Σύμφωνα με την Deutsche Welle, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει
εσωτερική εξέλιξη, την οποία δεν επιθυμεί να σχολιάσει.
Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται, σύμφωνα με την Deutsche Welle: «Η σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης διατύπωσε την περασμένη εβδομάδα σαφείς προσδοκίες. Σύμφωνα με αυτές, το δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χρόνου. Επ` αυτού εργαζόμαστε εντατικά όλοι αυτή την περίοδο. Όσον αφορά την προαναγγελία ενδεχομένου δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, πρόκειται για μια εξέλιξη που αφορά την εσωτερική πολιτική στην Ελλάδα, για την οποία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει καμία επίσημη πληροφόρηση και για τον λόγο αυτόν δεν την σχολιάζει».
Επίσημη ενημέρωση από την Αθήνα περιμένει η ΕΕ πριν εκφραστεί επί της προαναγγελίας δημοψηφίσματος και της ψήφου εμπιστοσύνης που θα ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση.
«Ουδέν σχόλιο και για τα δυο ζητήματα. Είμαστε σε επαφές και αναμένουμε επίσημη ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές» ήταν η απάντηση της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καρολίνας Κότοβα, σε ερώτηση σχετικά με το ζήτημα το βράδυ της Δευτέρας.

Newsroom ΔΟΛ