20 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΟΧΗ Η ''ΔΙΑΣΩΣΗ'' ? ΤΑ 5 ΣΗΜΕΙΑ

Το Γερμανικό σχέδιο ελέγχου των οικονομικών μεγεθών της Ελλάδας,  οδηγεί σε πλήρη “οικονομική κατοχή” της χώρας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους εντελοδόχους της, Γερμανούς, Αυστριακούς, Ολλλανδούς και Φινλανδούς και σε μεγάλο βαθμό Γάλλους, που συμφωνούν ότι για να δοθεί η 6η δόση και να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου η Αθήνα πρέπει ν’ αποδεχθεί, κατ’ ελάχιστον, τα παρακάτω:

1. Το διορισμό Επιτρόπου, εκ των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή άλλον, ο οποίος θα έχει πλήρη έλεγχο των οικονομικών της χώρας και τη δυνατότητα υπογραφής των εντολών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους,
2. Την αποστολή ομάδας ειδικών που θα αναδιοργανώσουν εξ υπαρχής και με διαφορετικό προσωπικό, τον τομέα Φορολογίας και Είσπραξης των φορολογικών εσόδων,
3.
Τον δανεισμό ποσών προσκειμένου να χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις, με εμπράγματες εξασφαλίσεις δημόσιας περιουσίας,
4. Την διαχείριση του ποσού των 15 περίπου δις του ΕΣΠΑ απ’ ευθείας από τις Βρυξέλλες,
5. Το “κούρεμα” του Ελληνικού χρέους κατά 50%, με ανάληψη (τουλάχιστον λεκτική) της ευθύνης για διατήρηση της ρευστότητας των τραπεζών και των συνταξιοδοτικών ταμείων από τη Γερμανία.
Πρόκειται στην πραγματικότητα για παράδοση της χώρας σε τρίτες δυνάμεις, έστω κι αν είναι φιλικές, και βρίσκεται στην ουσία σε αντίθεση με το υφιστάμενο Ελληνικό Σύνταγμα. Την πρόταση αυτή, εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, προσπάθησε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, να πείσει τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντ. Σαμαρά, να στηρίξει. Ο τελευταίος αρνήθηκε και η πολιτική κρίση που πλέον είναι επίσημη, είναι βέβαιο ότι θα συστηματοποιηθεί και θα απλωθεί καθώς είναι αμφίβολο αν η πλειοψηφία είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί τις σχετικές Γερμανικές προτάσεις.
Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να φέρει το όλο θέμα, αν η σχετική λύση συμφωνηθεί στη διάρκεια της κυριακάτικης συνόδου κορυφής των 17 μελών της ευρωζώνης, στη Βουλή εντός των προσεχών 10 ημερών αλλά η παρόμοια συμφωνία που θεωρείται διεθνής, απαιτεί πλειοψηφία δύο τρίτων, πράγμα που μετά βεβαιότητος η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν διαθέτει. Έτσι, οι εναλλακτικές λύσεις για τον κ. Παπανδρέου είναι είτε η προκήρυξη εκλογών, είτε η προκήρυξη δημοψηφίσματος (πριν ή μετά την προσφυγη στην ψήφο της Βουλής).