05 Αυγούστου 2011

ΑΘΗΝΑ:Στον αέρα 2.000 συμβασιούχοι

Απέρριψε χθες η κυβέρνηση το αίτημα του Δήμου Αθηναίων να κρατήσει, κατ' εξαίρεσιν, για τρία χρόνια τους 2.000 συμβασιούχους του και ο δήμαρχος Γ. Καμίνης αποφάσισε να «ανοίξει» το θέμα σε επίπεδο Βουλής, ζητώντας τη συνδρομή των κομμάτων,
 μέσω των βουλευτών της Α' Αθηνών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, οι βουλευτές εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο αίτημα για «σχετική νομοθετική ρύθμιση». Κατά πληροφορίες, πρόκειται για σχέδιο τροπολογίας που θα εκπονήσει ο δήμος και θα δοθεί στους βουλευτές να το προωθήσουν σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί, όταν ανοίξει η Βουλή την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. Προηγουμένως, θα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη των επικεφαλής των κομμάτων, ενώ ο κ. Καμίνης θα ζητήσει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό.
Υπενθυμίζεται ότι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας (25/7/2011) και υπό την πίεση των δικαστικών αποφάσεων που εκδίδονται και στέλνουν συμβασιούχους στην ανεργία, ο δήμαρχος πρότεινε να υποβληθεί αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών, ώστε όλοι οι συμβασιούχοι να παραμείνουν επί τριετία. Εγινε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη, στην οποία μάλιστα ο δήμαρχος πήγε μαζί με τον προκάτοχό του Νικήτα Κακλαμάνη. Ηταν μια πρώτη κίνηση «ανοίγματος» σε δυνάμεις της αντιπολίτευσης έπειτα από μακρύ χρονικό διάστημα, στο οποίο ο κ. Καμίνης περίμενε το θέμα να λυθεί από την κυβέρνηση και τον ίδιο. Η ιδέα να κινητοποιηθούν οι βουλευτές της Α' Αθηνών είχε ακουστεί επίσης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο από τον πρόεδρό του, Π. Μπέη.