16 Ιουλίου 2011

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ; ή ΕΝΑ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ



 1.Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12/7/2011 συζητήθηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής για εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης (ΣΕΣ) στην πόλη μας.

 Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» διαφώνησαν με την εφαρμογή του μέτρου και μάλιστα με τον πρόχειρο και επικίνδυνο τρόπο που αυτό σχεδιάζεται, δηλ. με νομιμοποίηση της στάσης και στάθμευσης στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης μας και επέκταση του μέτρου ακόμη και στις γειτονιές.

Οπως κατ’ επανάληψη έχουμε δηλώσει, συνδέουμε την κίνηση των αυτοκινήτων στην πόλη μας
·        με τις μονοδρομήσεις,
·         τις πεζοδρομήσεις,
·        την ανάπτυξη των Μέσων Σταθερής τροχιάς (ΜΕΤΡΟ,ΤΡΑΜ)
·        με την λειτουργία σταθμών στάθμευσης στην είσοδο της πόλης.

Παράλληλα πρέπει να προστατευθεί το κέντρο της πόλης –που ευτυχώς πυκνοκατοικείται- από πιθανό μαρασμό.
Σε καμία περίπτωση δε συμφωνούμε να επεκταθεί η δυνατότητα στάσης και στάθμευσης των αυτοκινήτων και στις κεντρικές αρτηρίες , όπως επιχειρεί η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος κ. Μιχαλολιάκος. Αντίθετα το φαινόμενο της στάσης και στάθμευσης των αυτοκινήτων σε αυτές πρέπει να εξαλειφθεί.

Η φιλοσοφία του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης δε μπορεί να είναι εισπρακτική, ένα νέο χαράτσι - και άρα καταστροφική για την πόλη, αφού θα φέρει περισσότερα αυτοκίνητα - αλλά να έχει στόχευση την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης απ΄τα αυτοκίνητα, την παραμονή των μονίμων κατοίκων σε αυτό και όχι την απομάκρυνσή τους και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο κέντρο και στις γειτονιές.

2.Η δημοτική αρχή μας εξέπληξε αρνητικά και πάλι. Αυτή τη φορά αποδέχθηκε τα πεπραγμένα και τον απολογισμό για το έτος 2010 της προηγούμενης δημοτικής αρχής και του Δημάρχου της κ. Φασούλα.
Είναι γεγονός -και το γνωρίζουμε- ότι αποφεύγει να σταθεί έστω και κριτικά απέναντι στις προηγούμενες δημοτικές αρχές.
Αλλά να φτάσει στο σημείο να αποδέχεται ότι ο κ. Φασούλας έκανε έργο και ότι η οικονομική διαχείριση ήταν σωστή και προς το συμφέρον του Δήμου, ομολογούμε ότι δεν το περιμέναμε. Θα ήταν καλό να ρωτήσει και τη γνώμη του πειραϊκού λαού γι’αυτό.