11 Ιουλίου 2011

ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ 9 ΝΕΚΡΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 Πολύνεκρο τροχαίο δυστήχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί, σήμερα έξω από την Κομοτηνή. Η Αστυνομία μέτρησε εννέα νεκρούς, τους οποίους έβγαζαν όλο το πρωί οι άνδρες της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής και οι διασώστες του ΕΚΑΒ μέσα από ένα αυτοκίνητο!

Το ΙΧ που εξετράπη της πορείας του στην...Εγνατία οδό, στις 6.35 μεταξύ Μέστης και Κομοτηνής, μετέφερε παράνομους μετανάστες. Στο αυτοκίνητο, στο οποίοι οι δουλέμποροι είχαν ρίξει τα καθίσματα και είχαν χρησιμοποιήσει και το χώρο του πορτμπαγκάζ, ήταν στοιβαγμένα 12 άτομα – ανάμεσα τους και δύο ανήλικοι.
Ο οδηγός ήταν ο 13ος επιβάτης του ΙΧ, που υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ανετράπη μπαίνοντας στον ανατολικό κόμβο της Κομοτηνής στην Εγνατία. Αρχικά χτύπησε στις προστατευτικές μπάρες του αυτοκινητόδρομου, ακολούθως στην τσιμεντένια βάση μιας πινακίδας σήμανσης και αφού κόπηκε στη μέση, τα κομμάτια του κατέληξαν στο αρδευτικό κανάλι που «τρέχει» παράλληλα με το δρόμο.
Οι αρχές αναζητούν τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος, ενώ οι σοροί των θυμάτων μεταφέρονται στο νοσοκομείο Κομοτηνής. Νεκρά είναι και τα δύο ανήλικα παιδιά, τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες.