30 Ιουνίου 2011

ΚΟΡΚΙΔΗΣ:«Περιπλάνηση στο πουθενά» το Μεσοπρόθεσμο

Η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου θα κλείσει επιχειρήσεις, θα διώξει εργαζομένους, θα μειώσει εισοδήματα, θα περικόψει μισθούς, θα υποβαθμίσει το βιοτικό μας επίπεδο, θα μας αφήσει να καταστραφούμε για να σωθούν οι εταίροι μας, ισχυρίζονται οι έμποροι.

 "Μάταια περιπλάνηση στο πουθενά" χαρακτηρίζουν παράλληλα την υπερψήφισή του, επισημαίνοντας ότι "κάποιος πρέπει, επιτέλους, να το επαναδιαπραγματευθεί, γιατί απέχει πολύ από την πραγματικότητα και τις δυνατότητες του μέσου Έλληνα".

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, σύμφωνα με τον οποίο, "η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου θα φέρει υπερφορολόγηση, θα κλείσει επιχειρήσεις, θα διώξει εργαζομένους, θα μειώσει εισοδήματα, θα περικόψει μισθούς, θα καταργήσει δικαιώματα και παροχές υγείας, θα υποβαθμίσει το βιοτικό μας επίπεδο, θα αλλάξει την καθημερινότητά μας, θα εξαντλήσει την αντοχή μας, θα μας στερήσει τα όνειρα για πρόοδο και στο τέλος θα μας αφήσει να καταστραφούμε για να σωθούν οι εταίροι μας. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι έχουν καταλάβει ότι οι δανειστές μας απλώς κερδίζουν χρόνο για τους εαυτούς τους, δίνοντας μόνο μικρή παράταση ζωής σε εμάς".
Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, ο ρόλος της Ελλάδας παρομοιάζεται με το "καναρίνι στις στοές των ανθρακωρύχων" για την ευρωπαϊκή οικονομία, "όταν δηλαδή αρχίσει να τελειώνει το οξυγόνο θα το καταλάβουν και θα φύγουν τρέχοντας, αφήνοντας πίσω τους το ψόφιο καναρίνι".