23 Ιουνίου 2011

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΠΤΟΗΤΗ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ,ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Σε ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου Πειραιά Γιάννη Καρδαρά αναφέρονται τα εξής: Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20/6/2011 ήλθε ως ΘΕΜΑ η εκκαθάριση της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού (ΚΟΔΕΠΑΠ) και η μεταφορά του προσωπικού της στο Δήμο.
Στην συνεδρίαση της 20/6/2011 μας δόθηκε μία «λίστα» των εργαζομένων
 που βάσει του ισχύοντος Νόμου μεταφέρονται στο Δήμο Πειραιά.
ΟΜΩΣ, όπως συμβαίνει σε πλείστα θέματα η αντίφαση αυτής της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου και πάλι κυριάρχησε. Σε μία κατάσταση με 17 ονόματα υπαλλήλων διακρίναμε και ένα όνομα (δεν το δημοσιοποιώ για ευνόητους λόγους αλλά είναι στην διάθεση όλων) το οποίο δεν εργαζόταν τα τελευταία χρόνια στην Δημοτική Επιχείρηση και κατά πληροφορίες απασχολείτο σε άλλη ιδιωτική εργασία. Ζητήσαμε από την πλειοψηφία να μας δοθεί η τελευταία μισθολογική κατάσταση και η κατάσταση του ΙΚΑ της επιχείρησης.
Τη συνέχεια την γνωρίζετε. Αμηχανία που τη διαθέχθηκε η επιθετικότητα, όταν αποκαλύπτει κάποιος την «πελατειακή σχέση» και το «ρουσφέτι». Φυσικά δεν δόθηκε ούτε ένα στοιχείο. Γυρίζοντας τη μνήμη λίγους μήνες πριν, τα ίδια ακριβώς είχαν συμβεί από την τότε «πράσινη» διοίκηση της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά. Και τότε πέρασαν στο Δήμο υπάλληλοι και η «γαλάζια» παράταξη το «έπνιξε» το θέμα.
Τότε προσφύγαμε στους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης η κα Μ. Σταθάκη, ο κ. Καλογερόγιαννης και ο υπογράφων. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.ΑΛΛΑ πάντα μένει μια στυφή γεύση και μία διαπίστωση. Παραφράζοντας λίγο τον Αλεξανδρινό ποιητή καταλήγω ότι: «Βλάπτουν και οι δύο τους τη Συρία το ίδιο» (Κ. Καβάφης «Ας φρόντιζαν» Ποιήματα 1897-1933)
Δεν υπάρχει σωτηρία για αυτή την πόλη και για αυτή τη χώρα παρά μόνο μία: η «εξανάσταση» του πολίτη που θα αλλάζει και τον ίδιο τον  πολίτη αλλά και την κοινωνία . Γι αυτό θέλω να ελπίζω στις «πλατείες», γι αυτό θέλω να ελπίζω στη νέα γενιά.