23 Ιουνίου 2011

ΤΣΙΠΡΑΣ:Μειώστε κατά 50% τους μισθούς των βουλευτών !!


Να μειώσετε 50% τους μισθούς των βουλευτών αύριο το πρωί. Αφήστε τα κόλπα όμως, 5% έκτακτη εισφορά στους βουλευτές για να περάσετε το 3% και το 4% σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, επιτιθέμενος στην κυβέρνηση και τη ΝΔ.
Σε αντιπαράθεση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα
εξελίχθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα κέντρα πρόληψης εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για "ιστορικό έγκλημα" αλλά και για "στημένο παιχνίδι" από πλευράς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αφού, όπως υποστήριξε, ο Αντώνης Σαμαράς συμφωνεί με τις διαδικασίες - εξπρές και έτσι στον εφαρμοστικό νόμο "όσοι διαφωνούν θα καλυφθούν από τη ΝΔ".
"Yπάρχει κανείς που πιστεύει ότι σε αυτό το ιστορικό έγκλημα θα βάλουν την υπογραφή τους μόνο οι κύριοι Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου; Θα τη βάλουν όλοι όσοι ψηφίσουν. Και όσοι στα μουλωχτά στηρίζουν", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
"Υπάρχει κανείς που να μην πιστεύει ότι με αυτά τα δεδομένα και την αστοχία των μέτρων δεν θα οδηγηθούμε σε εξελίξεις σε πολύ γρήγορο διάστημα; Αυτή η κυβέρνηση θα παραμείνει τρεις μήνες. Με αυτή τη λογική υπάρχουν βουλευτές που αισθάνονται και κερατάδες και δαρμένοι...", ανέφερε επίσης ο κ. Τσίπρας.
Απαντώντας ο υφυπουργός Υγείας, Χρήστος Αηδόνης, είπε ότι θα υπογράψει το μεσοπρόθεσμο με απόλυτη συνείδηση για να προστατεύσει το μέλλον των παιδιών του και απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα, είπε: "Δεν μπορείτε εσείς να με απειλήσετε, είμαι υπεύθυνος της θέσης μου και δεν ανέχομαι να με απειλεί κανείς. Είναι λάθος ο δρόμος που διαλέξατε".