04 Ιανουαρίου 2015

Όσα ξέρει ο Κωνσταντής, δεν τα ξέρει άλλος κανείς!

Προσπαθώ να καταλάβω την κίνηση του Γ.Α.Παπανδρέου.  30 χρόνια στο πολιτικό κουρμπέτι και 2 γεμάτα στο Μαξίμου. Δηλαδή τι έκανε; Το αγροτικό του στη κυβέρνηση; Αν θέλει να διατυπώσει κυβερνητική πρόταση, οφείλει πρώτα να εξηγήσει τι απέγινε η ευκαιρία που του δόθηκε. Μίλησε σχεδόν για μία ώρα, αλλά δεν χάρισε ούτε δευτερόλεπτο στην αυτοκριτική.  
Ο ιδρυτής  κολακεύεται από την προσωπολατρία και ταυτόχρονα υπόσχεται να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό σύγχρονο κόμμα. Το νέο κόμμα θεμελιώνεται στον παλαιοκομματισμό και στο μίσος και ευαγγελίζεται την ελπίδα, μιλά για Κίνημα Αξιών γυρνώντας την πλάτη στο κόμμα που ρήμαξε πολιτικά και οικονομικά για να κάνει μια νέα αρχή, απαλλαγμένος από τα βάρη του παρελθόντος. Ο λόγος του αρχηγού το 2015 θύμιζε με θαυμαστή ακρίβεια τους λόγους του παλαιού αρχηγού το 2009, προώθηση των μεταρρυθμίσεων, συμμετοχική δημοκρατία, σύγκρουση με το συμφέροντα συν το δημοψήφισμα.  
Τα 5 ενδιάμεσα χρόνια τίποτα δεν συνέβη στη χώρα που να απαιτεί κριτική και αυτοκριτική, ούτε η χρεοκοπία ,ούτε το μνημόνιο ούτε καν η εμφάνιση της Χ.A που απειλεί να είναι τρίτο κόμμα?