26 Ιανουαρίου 2015

Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ του Σαββάτου, ο γνωστός τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος, στο νοσοκομείο Υγεία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης, απεβίωσε έπειτα από μακρόχρονη νοσηλεία.
Ο Ντέμης Ρούσσος, ο θρύλος της μουσικής σε Ελλάδα και εξωτερικό, γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου του 1946 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Τη μουσική του καριέρα, ξεκινά μόλις στα 17, με τη συμμετοχή του στο συγκρότημα «The Idols», ενώ για το ευρύτερο κοινό, γίνεται γνωστός το 1968 με το συγκρότημα «Aphrodite’s Child», ξεκινώντας από τα φωνητικά και αργότερα ως μπασίστας. Το ιδιαίτερο φωνητικό του ύφος προώθησε το συγκρότημα σε διεθνή επιτυχία, ιδιαίτερα με τη συμμετοχή του στον δίσκο«666», ο οποίος έγινε κλασική επιτυχία.Μετά τη διάλυση των «Aphrodite’s Child», συνέχισε με διάφορες ηχογραφήσεις. Από τη συνεργασία του με τον διάσημο συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, κυκλοφόρησαν το 1970 τον δίσκο «Sex Power», και το 1977 το «Magic». Η πιο επιτυχημένη όμως συνεργασία τους ήρθε με το «Race to the End», μια φωνητική προσαρμογή του μουσικού θέματος από το βραβευμένο με Oscar «Οι Δρόμοι της Φωτιάς», που κυκλοφόρησε και στα ισπανικά με τον τίτλο «Tu Libertad». Το 1982 ο Ρούσσος πήρε μέρος με έκτακτη συμμετοχή στο soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας «Blade Runner».
Ο Ντέμης Ρούσσος είχε παρασημοφορηθεί με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής, από τη Γαλλική Δημοκρατία τον Σεπτέμβριο του 2013, σε τελετή που παρατέθηκε στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ