30 Δεκεμβρίου 2014

Norman Atlantic:τσιμουδία της διαπλοκής για τις ευθύνες της ΑΝΕΚ

10 τα θύματα. Απαράδεκτη η στάση των Ιταλικών Αρχών. Αλαλούμ για τον αριθμό διασωθέντων και επιβαινόντων.Αγνοούνται πιθανόν πάρα πολλοί...
Ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης απόψε στο Mega έδειξε την δυσαρέσκεια του για τους Ιταλούς...
Όμως δεν μπόρεσε να απαντήσει στο ερώτημα, πως είναι δυνατόν το ΥΝΑ να μην γνωρίζει πόσοι  επέβαιναν στο πλοίο, αφού, 2 λιμενικές αρχές της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας πήραν τις λίστες επιβαινόντων...Όλοι είπαν, πως δεν χτύπησε συναγερμός. Μία γυναίκα οδηγός φορτηγού δήλωσε κατηγορηματικά ότι, όπως όλοι οι φορτηγατζήδες γνωρίζουν, τρεις συνάδελφοι τους, που κοιμόντουσαν μέσα στα οχήματα τους, εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες και , όπως όλα δείχνουν, έχουν πεθάνει...  Η ίδια κατήγγειλε ως απαράδεκτη την ANEK LINES και είπε, πως πολλοί επιβάτες έπεσαν στη θάλασσα και είναι πολύ πιθανό να έχουν πνιγεί.
Όσοι μίλησαν κατήγγειλαν, πως το πλήρωμα δεν τους βοήθησε. Ένας φορτηγατζής είπε πως τον κόσμο βοηθούσε μόνο ένας λοστρόμος, που έσπασε και το χέρι του.
Πριν από λίγη ώρα, στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας έφθασαν με C130 διασωθέντες.Οι διασωθέντες, οι οποίοι μίλησαν, περιέγραψαν τις δραματικές ώρες αγωνίας, που έζησαν χωρίς νερό, αβοήθητοι βρεγμένοι , με χιόνι, δυνατό αέρα και χωρίς ελπίδα.
Οι διασωθέντες ευχαρίστησαν τους Έλληνες διασώστες από τα ελικόπτερα S49'UPER- PUMA...
peiratikoreportaz