05 Δεκεμβρίου 2014

Borås,Ελσίνκι καί Λιουμπλιάνα τα Βραβεία Προσβάσιμης Πόλης για το 2015

Στη Σουηδική πόλη Borås απονέμεται το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης για το 2015, για τις πόλεις που είναι φιλικές προς τα Άτομα με Αναπηρία.Το δεύτερο βραβείο κέρδισε το Ελσίνκι (Φινλανδία), ενώ το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στη Λιουμπλιάνα (Σλοβενία).
Η απονομή του έγινε χθες,κατά τη διάσκεψη που οργανώνει κάθε χρόνο η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αναπηρίας.
Στην εκδήλωση  συμμετέχουν άτομα με αναπηρία, οργανώσεις εκπροσώπησής τους, αρμόδιοι για τη χάραξη πολιτικής σε επίπεδο ΕΕ, φορείς παροχής υπηρεσιών, δεξαμενές σκέψεις, συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργοδότες με σκοπό να συζητήσουν σημαντικές πτυχές που αφορούν την απασχόληση, την προσβασιμότητα και τις μελλοντικές προκλήσεις.
Με την απονομή του εν λόγω βραβείου αναγνωρίζεται ότι η ολοκληρωμένη και στρατηγική προσέγγιση που ακολούθησε η Borås για τη δημιουργία μιας πόλης προσβάσιμης σε όλους, αποτελεί ένα καλό παράδειγμα τοπικής δράσης για την άρση των πολλών εμποδίων που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητά τους.