12 Δεκεμβρίου 2014

Αντιπαράθεση συνδικαλιστών του ΕΔΣΝΑ με την Ρένα Δούρου

Σε ευθεία αντιπαραθεση ήρθαν η συνδικαλιστική ηγεσία του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου
Το σωματείο των εργαζομένων με ανακοίνωσή του κατηγόρησε την Περιφερειάρχη για πρακτικές «ευνοιοκρατίας και επέλαση κομματοκρατίας», αλλά και για «πογκρόμ» συνδικαλιστικών διώξεων.
Έντονη ήταν η αντίδραση της Περιφέρειας, καθώς συνεργάτες της Ρένας Δούρου έκαναν λόγο για «μια γνωστή και μη εξαιρετέα πλειοψηφία των τεσσάρων συνδικαλιστών», διατυπώνοντας παράλληλα το ερώτημα γιατί δεν έθεσαν κανένα απο τα θέματα που καταγγέλουν στην ίδια την περιφερειάρχη την οποία συνάντησαν χθες.

Συνεργάτες της Ρένας Δούρου σημείωναν:
«Πριν η γνωστή και μη εξαιρετέα πλειοψηφία των... τεσσάρων εκδώσει το παραληρηματικό και αβάσιμο κείμενό της, θα ήταν χρήσιμο να απαντήσει στην εξής ερώτηση: Γιατί, κατά τη συνάντηση που είχαν μόλις χθες, ύστερα από αίτημά τους, με την Περιφερειάρχη, δεν της έθεσαν ΚΑΝΕΝΑ από τα θέματα που θέτουν στην ανακοίνωσή τους; Γιατί το αίτημά τους για τη συνάντηση αναφέρει (επί λέξει) ως αντικείμενό της τα εξής θέματα: «παρουσία τρίτων ατόμων στο χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής, την παροχή σε χρήμα του αναλογούντος γάλακτος που δεν χορηγήθηκε στους νόμιμους δικαιούχους, υπερωρίες εργαζομένων, στο σοβαρό θέμα που δημιουργήθηκε σε μετατάξεις συναδέλφων μετά από την απόφαση του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κλπ». ΑΥΤΕΣ ήσαν οι… ανησυχίες των αυτόκλητων υπερασπιστών των δικαιωμάτων των εργαζομένων του Συνδέσμου.
» Κι ένα ακόμη ερώτημα: στην παραληρηματική ανακοίνωση των τεσσάρων γίνεται λόγος για «διώξεις» εργαζομένων. Άραγε η μετακίνηση του κ. Ζαχαρόπουλου, προέδρου του Σωματείου, από το Λογιστήριο στο Τμήμα Προσωπικού (για το οποίο ο ίδιος επί χρόνια παραπονιόταν ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του) συνιστά «δίωξη»;»
.