23 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΕΛ:η οπερέτα έλαβε τέλος



Το πόρισμα του εισαγγελέα καταρρίπτει ως την πιο μικρή λεπτομέρεια τη σκευωρία που εφηύρε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Π. Χαϊκάλης, περί εξαγοράς της ψήφου του για την ελογή προέδρου Δημοκρατίας, με τη βοήθεια του προέδρου του κόμματος, Π. Καμμένου και τώρα και οι δύο τους είναι υπόλογοι απέναντι στη Βουλή και τον Ελληνικό λαό, ενώ δεν είναι μικρότερη η ντροπή, για την κάλυψη που τους προσέφερε, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα.


Το εισαγγελικό πόρισμα αποτελεί , σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που έγιναν γνωστές, κεραυνό για όσους πίστεψαν έστω και για λίγο στην οπερετική συνομωσία των ΑΝΕΛ. Διαψεύδει απόλυτα και ουσιαστικά, τα γεγονότα που με τόση έμφαση κατέθεταν ψευδόμενοι οι κ.κ. Χαίκάλης και Καμμένος κρυπτόμενοι πίσω από τη βουλευτική τους ασυλία για μια σειρά ζητημάτων όπως τα ακόλουθα:
Ουδέποτε, πριν την 12 Δεκεμβρίου δεν είχαν δώσει το όνομα του φερόμενου ως μεσάζοντα, όπως επανειλημμένα είχαν δηλώσει και οι δύο τους,
Ουδέποτε υπήρχε περίπτωση ο Γ. Αποστολόπουλος να πάει στο ραντεβού στην οικία Χαϊκάλη, καθώς δεν είχε καμιά δυνατότητα να προσφέρει το ποσόν των 700.000 ευρώ
Ουδέποτε, επεχείρησε να εξαγοράσει ο κ. Αποστολόπουλος τον κ. Χαϊκάλη καθώς είχε όχι μόνο παγιδεύσει το δωμάτιο στο ξενοδοχείο PLAZA, αλλά είχε βάλει και δυο ανθρώπους να παρακολουθούν την εξέλιξη του ραντεβού, πράγμα που σημαίνει ότι δεν συγκέντρωνε στοιχεία που θα μπορούσαν να είναι σε βάρος του.

Ξεκαθάρισε ότι το όλο σκηνικό ήταν από αστείο ως ύποπτο μιας και οι κ.κ. Χαϊκάλης και Καμμένος δεν ειδοποίησαν έγκαιρα τις Αρχές που έχουν την τεχνογνωσία για παρόμοια θέματα και υποστηρίζει ότι η βιασύνη του κ. Χαϊκάλη να καταθέσει «πάση θυσία» πριν τον τερματισμό της 12ης Δεκεμβρίου, οφειλόταν στο φόβο του ότι ο Αποστολόπουλος θα προσέφευγε πρώτος στην Εισαγγελία.

Μετά απ’ όλα αυτά ο Εισαγγελέας κ. Ντογιάκος, έθεσε την υπόθεση «στο αρχείο» καθώς δεν προσφέρει επαρκή στοιχεία ή ενδείξεις για τέλεση αξιόποινης πράξης.
Τώρα ο κ. Χαϊκάλης θα πρέπει να αντιμετωπίσει την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής που του ζητά να ξεκαθαρίσει αν προέβη σε μια από τις ακόλουθες παράνομες –για βουλευτή- πράξεις: Αν προσέφερε χρήματα (κατά δική του ομολογία) στον κ. Αποστολόπουλο για να τα «παίξει» σε ξένο χρηματιστήριο,
Αν προσέφερε χρήματα (κατά δική του ομολογία) στον κ. Αποστολόπουλο ως δάνειο με υπερβολικό επιτόκιο (10%) κατά δική του ομολογία

Τόσο η μία όσο και η άλλη περίπτωση αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των κανονισμών της Βουλής και του ποινικού Κώδικα, με τον τελευταίο να προβλέπει ποινή ως και δύο ετών!

Η οπερέτα έλαβε τέλος και τώρα οι βουλευτές, με σαφή γνώση των «πολιτικών κόλπων» που οι ΑΝΕΛ επεχείρησαν για να βιάσουν τη θέληση των ανεξάρτητων βουλευτών, θα μετάσχουν στη δεύτερη κρίσιμη ψηφοφορία, που αν και απαιτεί 200 ψήφους για ανάδειξη Προέδρου, είναι εντούτοις καθοριστική για την τύχη της χώρας, μιας και θα διαφανεί αν υπάρχει πιθανότητα συγκέντρωσης 180 βουλευτών στην Τρίτη και τελική ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου.