28 Δεκεμβρίου 2014

Θρίλερ με επιβατηγό πλοίο που φλέγεται βορειοδυτικά της Κέρκυρας


Δραματικές στιγμές ζουν οι 466 επιβαίνοντες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα.
Στην περιοχή έσπευσαν τρία ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Αναχώρησε επίσης η φρεγάτα Ναυαρίνο.

Το υπό ιταλική σημαία πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας, ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ και σε αυτό επιβαίνουν συνολικά 411 επιβάτες, 222 οχήματα και 55 άτομα πλήρωμα. Ο πλοίαρχος του Norman Atlantic είναι Ιταλός και στο πλοίο επιβαίνουν 268 Έλληνες, επιβάτες και πλήρωμα. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το γκαράζ του πλοίου τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία.Ήδη αρκετοί εκ των επιβατών -150 κατά πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου- έχουν μεταφερθεί στο πλοίο «Spirit of Pireaus», που πλέει στην περιοχή.