01 Δεκεμβρίου 2014

Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη:5 νέα οχήματα προστέθηκαν στο στόλο της Καθαριότητας

Για πρώτη φορά ενισχύθηκε αποφασιστικά ο μηχανολογικός εξοπλισμός της Διεύθυνσης Καθαριότητας καθώς επί σειρά ετών οι προμήθειες σε αυτοκίνητα και εξοπλισμό ήταν σχεδόν ανύπαρκτες. Η απόφαση αυτή της Διοίκησης αποκτά μεγαλύτερη και ιδιαίτερη σημασία, λαμβάνοντας υπόψη ότι αποτελεί ίσως το πρώτο σημάδι για την οικονομική ανάκαμψη του Δήμου μας, που μόλις το 2011 κατέγραφε χρέη 87 εκατομμυρίων ευρώ!
Πιο συγκεκριμένα πέντε καινούργια και σύγχρονης τεχνολογίας αυτοκίνητα παρέλαβε τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου η Διεύθυνση Καθαριότητας , συνολικής αξίας 1.000.000 €. Πρόκειται για 2 απορριμματοφόρα εκ των οποίων το ένα 4χ4, ικανό να ανεβαίνει με ασφάλεια σε ανηφόρες όπως αυτές της περιοχής της Νεάπολης, ένα απορριμματοφόρο (πρέσα) με πλυντήριο κάδων και 2 ανοιχτά φορτηγά 15 τόνων.

Η σταθερή ανανέωση των αυτοκινήτων που υπηρετούν και υποστηρίζουν την καθαριότητα της πόλης, είναι αναγκαίος όρος για να απολαμβάνουν οι δημότες επαρκείς υπηρεσίες και ταυτόχρονα, να εξοικονομεί ο Δήμος χρόνο και κυρίως χρήματα, από βλάβες και μη συμφέρουσες συντηρήσεις παλαιών οχημάτων που ανεβάζουν υπέρογκα τα κόστη λειτουργίας.
Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:
«Σήμερα η ανανέωση του στόλου της καθαριότητας είναι γεγονός και μάλιστα η ενίσχυση του με καινούργια και νέας τεχνολογίας απορριμματοφόρα και φορτηγά  ώστε να καλύπτεται όλη η πόλη με την καθημερινή αποκομιδή των σκουπιδιών. Το δυσάρεστο φαινόμενο των ξεχειλισμένων κάδων που ταλαιπωρούσε τους δημότες μας,  έχει εκλείψει οριστικά. Με πολλή δουλειά, με καλό σχεδιασμό και πλήρη αξιοποίηση του δημοτικού χρήματος, καταφέραμε να έχουμε σήμερα μια πόλη καθαρή.
Το έργο που παράγεται συνιστά τομή σε σχέση με το παρελθόν και έχει να επιδείξει σημαντικά αποτελέσματα. Αυτή η αισθητή βελτίωση στην εικόνα της πόλης βεβαίως και δεν μας εφησυχάζει. Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς τις προσπάθειές μας διότι πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων».