Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Άρωμα εκλογών.Παραιτήθηκαν 11 γενικοί γραμματείς !

Τις παραιτήσεις (μέχρι στιγμής) 11 γενικών γραμματέων και προέδρων οργανισμών προκάλεσε το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών σε περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Την αρχή έκανε, ήδη από την 1η Δεκεμβρίου, ο Άγγελος Τόλκας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ).
Τη Δευτέρα, υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Δημήτρης Παπαγιαννίδης. Τη σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μιχάλης Κατρίνης.

Την Τρίτη επακολούθησε βροχή παραιτήσεων: Το μεσημέρι παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός, ο διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης (φωτό) και ο γενικός γραμματέας Στράτος Σιμόπουλος. Το απόγευμα της Τρίτης παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Δικαιοσύνης και ο Άγγελος Τσιγκρής.

Την παραίτησή της υπέβαλε και η γενική γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου προκειμένου να είναι υποψήφια στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Επιπλέον υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας κ. Παναγιώτης Κοκκόρης, η γενική γραμματέας Πρόνοιας Έφη Μπέκου και ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Κωνσταντίνος Παπαθανασίου.
Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής παραιτήσεων λήγει σήμερα Τετάρτη, και αναμένονται νέες παραιτήσεις στις επόμενες ώρες.