07 Νοεμβρίου 2014

Έκτακτη σύσκεψη στον Πειραιά

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, για τον συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών στη λήψη προληπτικών μέτρων, εν αναμονή έκτακτων καιρικών φαινομένων.
Στη διάρκεια της σύσκεψης, που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, επισημάνθηκαν οι δρόμοι και οι γειτονιές όπου υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος να δημιουργηθούν προβλήματα, συμφωνήθηκε κατανομή ανάμεσα στις υπηρεσίες της Περιφερειακή Ενότητας Πειραιά και στους εκπροσώπους των δήμων για τα σημεία επιτήρησης και επισημάνθηκαν οι άμεσες ενέργειες, που θα πρέπει να γίνουν, σε συνεργασία με την Τροχαία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, εφόσον υπάρξουν προβλήματα.
Παράλληλα, έγινε η καταγραφή διαθέσιμων οχημάτων των δήμων και ιδιωτικών συνεργείων για την άμεση αποκατάσταση ζημιών σε δρόμους.
Οι δήμοι ανέλαβαν επίσης, να ενημερώσουν τους πολίτες - όπου χρειάζεται - για να απομακρύνουν σταθμευμένα οχήματα και επειδή μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στην κυκλοφορία παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν τις υποδείξεις των εντεταλμένων οργάνων για την αποφυγή ατυχημάτων.
Οι αποζημιώσεις στον Δήμο Πειραιά
Στο μεταξύ, ο Δήμος Πειραιά ανακοίνωσε ότι έως τις 23 Δεκεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων που έληγε σήμερα για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση και την αποζημίωση για επισκευές και αντικατάσταση οικοσκευής πρώτης κύριας κατοικίας πληγέντων από τις πλημμύρες της 24ης Οκτωβρίου 2014.
  Οι αιτήσεις υποβάλλονται στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών (Ηρώων Πολυτεχνείου 19, 3ος όροφος).
Στον ιστότοπο του Δήμου Πειραιά (www.pireasnet.gr) έχει αναρτηθεί επίσης η σχετική ανακοίνωση με περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους.