23 Νοεμβρίου 2014

Ευρεία σύσκεψη για το κυκλοφοριακό του Πειραιά

H οδική ασφάλεια, η λειτουργική χρήση της πόλης από τους πεζούς και η εξυπηρέτηση της κίνησης δημόσιων και δημοτικών Mέσων Mαζικής Mετακίνησης, ήταν τα θέματα τα οποία έθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Το Λιμάνι της Αγωνίας», Θοδωρής Δρίτσας, στη διαπαραταξιακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, έπειτα από πρόταση των δημοτικών συμβούλων του «Λιμανιού της Αγωνίας».
H σύσκεψη έγινε με αφορμή τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στον Πειραιά μετά την εφαρμογή των μονοδρομήσεων και την υλοποίηση των έργων του μετρό και του τραμ. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του «Λιμανιού της Αγωνίας» θεωρούν ότι είναι ζήτημα επιτακτικής και άμεσης χρονικά ανάγκης να γίνει ειδική συνεδρίαση, ώστε, με ενδεδειγμένες παρεμβάσεις του δήμου, να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα και να προσδιορισθούν οι τρόποι για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη του Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναφέρθηκαν οι διαπιστώσεις που έχουν γίνει όλο αυτό το χρονικό διάστημα, οι αστοχίες και οι προβληματισμοί, ενώ εντοπίστηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα που είναι στις περιοχές Πειραϊκή, Φρεαττύδα, Χατζηκυριάκειο και το κέντρο του Πειραιά. Οι διαπιστώσεις των δημοτικών συμβούλων του «Λιμανιού της Αγωνίας» είναι:
α) Δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας έγιναν ταχείας, με συνέπεια να διακυβεύεται σοβαρά η ασφάλεια των πεζών
β) Με δεδομένο ότι η κυκλοφοριακή ρύθμιση δε ήταν πλήρως μελετημένη, απαιτείται να υπάρξει μόνιμη ομάδα ειδικών υπό την εποπτεία του Δήμου, που συστηματικά θα καταγράψει όλα τα προβλήματα και θα μελετήσει λύσεις γι’ αυτά, ώστε με παρέμβασή του να ενταχθούν στην εφαρμοζόμενη μελέτη, διορθώνοντας τις αστοχίες.
Τέλος, ζήτησαν να λάβουν γνώση της μελέτης που εφαρμόζεται, ώστε να είναι σε θέση να υποβάλουν τις δικές τους συγκεκριμένες προτάσεις, πράγμα που ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.