11 Νοεμβρίου 2014

Μαρινάκης σε Μιχαλολιάκο: Ανικανότητα ή δόλος το να δίνεις στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα

Τα βλέμματα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά τράβηξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Απαντώντας στις αιτιάσεις του Βασίλη Μιχαλολιάκου για τα όσα είχε δηλώσει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της πόλης αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία που παραδόθηκαν στη νέα Δημοτική Αρχή (σσ. είχε κάνει λόγο για ανακρίβειες που καταδεικνύουν ότι κάποιοι είναι είτε ανίκανοι, είτε απατεώνες), τόνισε: «Θα ξεκινήσω με μια μικρή παρένθεση. Το σεβασμό από τους δημοτικούς συμβούλους δεν τον κερδίζεις με το να παίζεις με ένα κομπολόι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν δείχνει σεβασμό. Σε ό,τι αφορά στην τοποθέτησή μου πριν δύο-τρείς εβδομάδες, θα επαναλάβω τι ακριβώς είπα, δεν έχω να πάρω πίσω τίποτα και θα το εξηγήσω τώρα που είσαστε παρών για να το καταλάβετε.
Όταν ο κ. Μώραλης συναντήθηκε μαζί σας για να του παραδώσετε και κάνατε μια συνάντηση μαζί του εδώ στον Δήμο, δώσατε ορισμένα νούμερα. Αυτά τα νούμερα δυστυχώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Υπάρχουν δύο λόγοι όταν δίνονται στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο πρώτος λόγος μπορεί να είναι ανικανότητα, να μην μπορείς να δώσεις σωστά νούμερα. Ο δεύτερος λόγος είναι να υπάρχει δόλος, να λες ψέματα. Είπα πως όταν κάποιος δίνει στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και το κάνει για τους δικούς του λόγους, χρησιμοποίησα τη λέξη απατεώνας. Και σας λέω και πάλι. Θα είμαι χαρούμενος σε οποιοδήποτε δικαστήριο να το αιτιολογήσω. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο και θα ήθελα να έχουμε όλοι μας την υπομονή να ακούσουμε τη συνέντευξη τύπου του Δημάρχου που θα μιλήσει για το τι παρέλαβε μέχρι τώρα, τι έχουν δει τα μάτια του και για τον καθημερινό αγώνα των συμβούλων και πολλών υπαλλήλων του Δήμου για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους».

Όταν μάλιστα ο κύριος Μιχαλολιάκος είπε πως παίζει κομπολόι επειδή του αρέσει, ο Βαγγέλης Μαρινάκης του απάντησε προκαλώντας πολλά γέλια στους δημοτικούς συμβούλους!

«Όσο για το κομπολόι σας, να το παίζετε μόνος σας, δεν χρειάζεται να το παίζετε μπροστά μας».