16 Οκτωβρίου 2014

Γαλάζιος πρόεδρος στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

Με ευρεία πλειοψηφία  ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός είναι ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών. Ο κ. Αγοραστός, όπως φαίνεται, ψηφίστηκε όχι μόνο από τους 10 «γαλάζιους» του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ αλλά και από τους τέσσερις του Πέτρου Τατούλη και του Απόστολου Τζιτζικώστα, ενώ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πήρε και την ψήφο του Γιάννη Σγουρού, τον οποίο πρότεινε για α΄ αντιπρόεδρο
της Ένωσης . Στην θέση του Β΄ αντιπροέδρου εξελέγη ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής του Απόστολου Τζιτζικώστα Γιάννης Γιώργος , στη θέση του γενικού γραμματέα ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης με 12 έναντι 11 ψήφων του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου και στη θέση του ταμία, αφού προηγουμένως είχαν αποχωρήσει οι πέντε του ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο του Θ. Καρυπίδη, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου (15 και 1 λευκο).
Για την εκλογή των τεσσάρων (4) μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής ψήφισαν 16 και έλαβα 15 σταυρούς: Ο πρωήν περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Χρήστος Μιχαλάκης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης και περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.