Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

Σ.Θεοδωράκης: Προσβολή για τον κόσμο της Αριστεράς η συζήτηση Τσίπρα - Καμμένου

«Αν πιστεύεις ότι ο Μέγας Αλέξανδρος κάποια στιγμή θα αναστηθεί και θα σώσει τη χώρα και θα κάνει μια εκστρατεία και θα πάρει τα χαμένα εδάφη, δεν μπορεί να διαλέγεσαι με το χώρο της Αριστεράς», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού .Με την «προσβλητική για τον κόσμο της Αριστεράς» σχέση που αναπτύσσει ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων
Ελλήνων Πάνο Καμμένο, συνέδεσε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης την ακύρωση της συνάντησης που επρόκειτο να είχε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Θεοδωράκης σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε σε σταθμούς της περιφέρειας αναφέρθηκε ειρωνικά στη συνάντηση που είχαν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος: «Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες, αλλά είναι ενδιαφέρον ότι ένα κόμμα κυβερνητικό αριστερό όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη από δάνεια πολιτικής από τους ΑΝΕΛ», είπε.
«Δεν θέλω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις», συνέχισε ο επικεφαλής του «Ποταμιού». «Θεωρώ αυτή τη σχέση προσβλητική για τον κόσμο της Αριστεράς. Δεν έχει σημασία τι λες για ένα μερικό ζήτημα αλλά τι λες για τη χώρα. Αν πιστεύεις ότι η χώρα είναι έρμαιο σκοτεινών συμφερόντων, αν πιστεύεις ότι ο Μέγας Αλέξανδρος κάποια στιγμή θα αναστηθεί και θα σώσει τη χώρα και θα κάνει μια εκστρατεία και θα πάρει τα χαμένα εδάφη, δεν μπορεί να διαλέγεσαι με το χώρο της Αριστεράς».
«Είναι προσβολή για το χώρο της Αριστεράς αυτή η συζήτηση. Και δεν έχει και τίποτα καινούργιο γιατί από όσο θυμάμαι ο κ. Καμμένος ήταν για κάποια χρόνια υπουργός. Άρα με την αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να κυβερνήσει, θα πρέπει να αναζητήσει και άλλους υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είναι στα αζήτητα και πιθανότατα πολύ εύκολα θα του προσφέρουν στήριξη», τόνισε.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ