25 Σεπτεμβρίου 2014

Έφυγε ο Θόδωρος Σπυρόπουλος

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο διακεκριμένος επιχειρηματίας Θόδωρος Σπυρόπουλος, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Σικάγου. Ο εκλιπών έδωσε ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο.
Ο Θόδωρος Σπυρόπουλος είχε διατελέσει Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνο-Αμερικανικών Ομοσπονδιών, Περιφερειάρχης του Παγκόσμιου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Ιλινόις.
Εκ μέρους των  Υπαλλήλων της Γ.Γ.Α.Ε , ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ ,Τάκης Αβραμίδης απέστειλε   στην οικογένεια του εκλιπόντος το παρακάτω συλλυπητήριο τηλεγράφημα.:
Ο θάνατος του Θεόδωρου Σπυρόπουλου αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.
Η προσφορά του στoν Απόδημο Ελληνισμό υπήρξε ανεκτίμητη, αφού αφιέρωσε τη ζωή του για την προώθηση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Ελλάδας και του Απόδημου Ελληνισμού, τα οποία υπεράσπισε με συνέπεια και ανιδιοτέλεια.
Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλο τον Ελληνισμό της διασποράς.\


Ο Θεόδωρος, είχε γεννηθεί στα Καλάβρυτα (Αύγουστο 1939). Στις ΗΠΑ -Σικάγο- από 1964. ‘Ήταν παντρεμένος με την Έρικα Νίκμαν Σπυρόπουλος και είχαν μια κόρη, την Μαριάννα.
Δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στις ΗΠΑ σε χημικά και πετρελαϊκά προϊόντα. ‘Ήταν φιλάνθρωπος και ασχολήθηκε δραστήρια με την οργανωμένη Ομογένεια από 1980 (Ομοσπονδίες, ΣΑΕ κ.ά.).

Οι ομογενειακές οργανώσεις κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με ζήλο και γενναιοδωρία τη μεγάλη υπόθεση της Ελληνικής Παιδείας στην Αμερική και ο οποίος ήταν γνωστός για την φιλανθρωπία του τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα.