Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Επίθεση σε Πακιστανό με σιδερογροθιές στην Παλιά Κοκκινιά

Ακόμα ένα περιστατικό ρατσιστικής βίας συνέβη στην Παλιά Κοκκινιά..Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το περιστατικό βίας, σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι άκουσαν τους επιτιθέμενους να φωνάζουν στον 50χρονο «να φύγετε από την χώρα».
Θύμα ήταν ένας 50χρονος Πακιστανός, πατέρας δύο παιδιών που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα τα τελευταία 16 χρόνια. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τέσσερις άντρες, ντυμένοι στα μαύρα και με ξυρισμένα κεφάλια έστησαν καρτέρι στη συμβολή των οδών Κορυτσάς και Άρτης στον 50χρονο και τον χτύπησαν με σιδερογροθιές και κλωτσιές.

Οι δράστες το έβαλαν στα πόδια μόλις έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι όμως δεν κατόρθωσαν να συλλάβουν κανέναν από τους τέσσερις δράστες.
Λίγο αργότερα και με την συμβολή των περιοίκων, ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον τραυματία, ο οποίος δήλωσε ότι ονομάζεται Μωχάμεντ. Ο ίδιος μεταφέρθηκε στο Αττικό νοσοκομείο στο Χαϊδάρι. Ο άνδρας είχε τις αισθήσεις του και φέρεται να είπε ότι γνωρίζει τους δύο εκ των δραστών, ενώ λίγο αργότερα πήρε, εξιτήριο από το δημόσιο νοσοκομείο, εφόσον δεν διατρέχει σοβαρό κίνδυνο η υγεία του.
Την διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.