Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά: Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το Τμήμα Συντήρησης και το Τμήμα Μουσείων Εκθέσεων  της ΚΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, συμμετέχει και φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις που γίνονται στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Ο εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Συμβουλίου της Ευρώπης, υποστηρίζεται από την Ε.Ε & στοχεύει στην αναζήτηση μιας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας μέσα από την προβολή των πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων κάθε χώρας.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων οργανώνονται στις 26 και 28 Σεπτεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, ομιλίες- εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις στους χώρους των εργαστηρίων συντήρησης. · Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, 10.00 π.μ. – 11.00 π.μ.
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές της Γ΄ τάξης του 6ου Γυμνασίου Πετρούπολης. Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν ομιλίες των συντηρητών, θα ξεναγηθούν στους χώρους της συντήρησης και θα πάρουν μέρος σε διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εφορείας.
11.00 π.μ. – 12.00μμ
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Από το μαγειρείο στο μουσείο. Οι περιπέτειες μιας πήλινης τριποδικής χύτρας». Ένα πρωτότυπο παραμύθι, ξενάγηση και δημιουργικό εργαστήρι για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 33ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά.
· Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, 11:00 πμ – 1:00μμ Παρουσίαση του έργου των συντηρητών και στη συνέχεια ξενάγηση στους χώρους των εργαστηρίων ενώ παράλληλα, οι μικροί επισκέπτες θα ξεναγηθούν ανεξάρτητα από τους γονείς τους στους χώρους των εργαστηρίων και θα συμμετέχουν σε διαδραστικό –βιωματικό παιχνίδι.