11 Σεπτεμβρίου 2014

Πειραιάς: κρυμένα κάτω από το χαλί τα οικονομικά προβλήματα του Δήμου!

Τα οικονομικά προβλήματα του Δήμου Πειραιά συζητήθηκαν στην διάρκεια συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη, ανάμεσα στον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών και όπως αναφέρεται σε ολιγόλογη ανακοίνωση του Δήμου «συζητήθηκαν θέματα σχετικά με  την ιδιαίτερα επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση του Δήμου Πειραιά».

Σύμφωνα με στοιχεία, που έδωσε, προ ημερών, στην δημοσιότητα ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος το χρέος του Δήμου, που αποτελεί το πιο «καυτό» πρόβλημα, ανέρχεται σε 130 εκατομ. € ενώ η κρατική επιχορήγηση (ΚΑΠ) έχει μειωθεί κατά 60% και δεν επαρκεί ούτε για τις ανάγκες της μισθοδοσίας, όπως αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό του Δήμου.
Βέβαια, ο κ. Μιχαλολιάκος είχε παρουσιάσει τα οικονομικά στοιχεία κάνοντας λόγο «θεαματική διαχείριση του δημοτικού χρέους» αλλά όπως έλεγαν έγκυρες πηγές τα προβλήματα «είχαν κρυφτεί κάτω από το χαλί» και έχουν αρχίσει να «σκάνε» στη νέα δημοτική αρχή, η οποία πρέπει και να τα διαχειριστεί.
pireas2day