20 Αυγούστου 2014

Σκληρή κριτική για Τσίπρα απο Πορτάλιου : '''Ανέξοδες αμπελοφιλοσοφικές απόψεις''

Η Ελένη Πορτάλιου ανήκε στην Ανανεωτική Αριστερά από τότε που ο Τσίπρας φορούσε... πάνες. Ήταν και υποψήφια για το δήμο της Αθήνας πριν τέσσερα χρόνια και η Κουμουνδούρου την πίκρανε όταν την έκανε πέρα για χάρη του Σακελλαρίδη. Επειδή, όμως, δε μασάει τα λόγια της, και καταλαβαίνοντας την ξεφτίλα που επικρατεί στο κόμμα, εξαπέλυσε επίθεση για την επίσκεψη Τσίπρα στο Άγιον Όρος.

Με ένα άρθρο που δημοσιεύεται στο blog της Ένωσης Οπαδών της Συσπείρωσης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, η κ. Πορτάλιου επιτίθεται στο επικοινωνιακό επιτελείο της Κουμουνδούρου, ειδικά για την επιλογή της ρήσης των Ζαπατίστας «όλα για όλους τίποτε για μας» που επικαλέστηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Η σφοδρή κριτική της Ελένης Πορτάλιου επικεντρώνεται στους επικοινωνιολόγους της Νέας Ελλάδας (πρόκειται για το σκληρό πυρήνα γύρω από τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά).
'Εκανε λόγο για ''ανέξοδες αμπελοφιλοσοφικές απόψεις'' Πηγή: www.lifo.gr
'Εκανε λόγο για ''ανέξοδες αμπελοφιλοσοφικές απόψεις'' Πηγή: www.lifo.gr
Η χρήση της φράσης αυτής, κατά την κυρία Πορτάλιου «αποτελεί προσβολή όχι μόνο για τους Ζαπατίστας αλλά και για τους απανταχού της γης υποστηρικτές τους» αναφέροντας χαρακτηριστικά: τα άγια τοις κυσί. «Όλα για τους (φανταστικούς) ψήφους που η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα εισρεύσουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια της θρησκευτικής οδού.
Ταυτόχρονα όμως – και κυρίως – διαβεβαίωση της θρησκευτικής εξουσίας του Αγίου Όρους ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συμμάχων. Δεν χρειάζεται να διαβάζουμε πίσω από τις γραμμές, οι γραμμές παρουσιάζονται με σαφήνεια σε όλα όσα αποσιωπήθηκαν» συνεχίζει σε υψηλούς τόνους.
Αλλά ποιος ακούει την κ. Πορτάλιου. Όλοι οι δήθεν αριστεροί αποθέωσαν τον Αλέξη για το ταξίδι του στο Περιβόλι της Παναγιάς. Κάποτε κατηγορούσαν τη ΝΔ για τις σχέσεις με την Εκκλησία μιλώντας για τη «Δεξιά του Κυρίου». Για την «Αριστερά του Κυρίου» δε μιλάει κανένας.
antinews
Με κείμενο της που αναρτήθηκε στο blog της Ένωσης Οπαδών της Συσπείρωσης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς αποδόμησε την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αθωνική πολιτεία χαρακτηρίζοντάς την «ανέξοδες (αμπελο)φιλοσοφικές απόψεις» ενώ μίλησε για «αποφάσεις από επικοινωνιολόγους της Νέας Ελλάδας», κάνοντας μνεία σε κεντρικό σύνθημα της παράταξης στις ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου. To κόκκινο πανί, όμως, για την κα Πορτάλιου ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας για να χαρακτηρίσει τη ζωή των μοναχών στο Άγιον Όρος, «Όλα για όλους τίποτε για μας». Η κα Πορτάλιου δήλωσε ότι η συγκεκριμένη έκφραση «αποτελεί προσβολή όχι μόνο για τους Ζαπατίστας αλλά και για τους απανταχού της γης υποστηρικτές τους» συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά ότι ''τα άγια τοις κυσί''. Και συνέχισε στους ίδιους τόνους «Όλα για τους (φανταστικούς) ψήφους που η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα εισρεύσουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια της θρησκευτικής οδού. Ταυτόχρονα όμως - και κυρίως - διαβεβαίωση της θρησκευτικής εξουσίας του Αγίου Όρους ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συμμάχων''. Στη συνέχεια του κειμένου, καλεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει τη θέση της ως προς την Εκκλησία και να επικεντρωθεί σε θέματα όπως η ιδιοκτησία και φορολογία της εκκλησιαστικής περιουσίας, ο έλεγχος των χρηματοδοτήσεων του Αγίου Όρους, τα πολυάριθμα εκκρεμή σκάνδαλα όπως αυτό του Βατοπεδίου και ο χωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος, ενώ τονίζει το παράδειγμα του Αντώνη Τρίτση, ο οποίος αποφάσισε να εθνικοποιήσει την περιουσία της Εκκλησίας και διεγράφη από τον Ανδρέα Παπανδρέου. ''Οι καιροί αλλάζουν προς το χειρότερο. Ακριβώς γι' αυτό τα 3.795.000 πιστών ή άπιστων φτωχών δεν μπορεί πλέον να τρέφονται με τη θεία κοινωνία. Οι έχοντες και κατέχοντες πρέπει να πληρώσουν'' δηλώνει χαρακτηριστικά στο τέλος του κειμένου η κα Πορτάλιου. Πηγή: www.lifo.gr