20 Αυγούστου 2014

Συνάντηση Ντινόπουλου Σγουρού

Τα πεπραγμένα της πρώτης θητείας της αιρετής Περιφέρειας Αττικής παρέδωσε σήμερα στον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός. Στον απολογισμό, ο οποίος αποτελείται από 21 συνολικά τόμους, καταγράφεται το έργο που έχει πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Αττικής κατά το χρονικό διάστημα από 1/1/2011 έως 31/8/2014.

Σε δήλωση του ο Υπουργός  Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος τόνισε: «Παρέλαβα σήμερα από τον Περιφερειάρχη τους εικοσιένα (21) τόμους με το έργο της Περιφέρειας την τελευταία τετραετία. Είναι ένα έργο που τιμά και τον ίδιο και τους συνεργάτες του σε μία χρονική συγκυρία όπου η αυτοδιοίκηση και του πρώτου και του δεύτερου βαθμού, πέρασε δύσκολα χρόνια λόγω των οικονομικών προβλημάτων τα οποία είχε η χώρα και λόγω του μνημονίου. Σε κάθε περίπτωση θέλω να πω ότι το έργο αυτό πραγματικά θα έχουν τη δυνατότητα να το αξιολογήσουν οι πολίτες και στο αμέσως επόμενο και στο ευρύτερο χρονικό διάστημα. Πιστεύω ότι ο Γιάννης Σγουρός αποτελεί ένα κεφάλαιο για την αυτοδιοίκηση και έχω την αίσθηση ότι μπορεί πολλά ακόμα να προσφέρει στον τομέα αυτό».
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο για την μέχρι σήμερα συνεργασία τους και δήλωσε:
«Παρέδωσα στον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, όπως είχα θεσμική υποχρέωση, τον πλήρη, αναλυτικό και ολοκληρωμένο απολογισμό της πρώτης αιρετής Περιφέρειας Αττικής. Στους 21 τόμους του απολογισμού μπορεί ο κάθε καλόπιστος αναγνώστης να βρει όλα τα στοιχεία για την Περιφέρεια Αττικής. Οτιδήποτε έγινε αυτά τα τριάμισι χρόνια είναι αποτυπωμένο στις 4.500 σελίδες του απολογισμού. Επειδή τα γραπτά μένουν, όπως έλεγαν οι αρχαίοι, μόνο όποιος δεν μπει στον κόπο να τον διαβάσει ή όποιος είναι κακόπιστος, δεν θα μπορέσει να βρει στον απολογισμό τα στοιχεία που θέλει. Ένα πάντως είναι σίγουρο: Τα έργα που έγιναν αυτά τα τριάμισι χρόνια θα μείνουν και οι πολίτες θα τα χαίρονται. Εύχομαι κάθε επιτυχία στον Υπουργό Εσωτερικών στο δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει προς όφελος των συμπολιτών μας, στηρίζοντας έμπρακτα το έργο της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού».
Στη συνάντηση ήταν παρόντες, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Γεώργιος Ντόλιος και ο Γενικός Γραμματέας, Γιάννης Ιωαννίδης.