Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

Αόρατη η Εύα Καϊλή

ΚΕΘΙΕκτός από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας, με Γενική Γραμματέα Ισότητας κα Κόλλια, που ήταν και πολιτευτής της ΝΔ, υπάρχει και το Κέντρο Θεμάτων Ισότητας (ΚΕΘΙ), με Πρόεδρο εδώ και μερικούς μήνες την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια ευρωβουλευτή, Εύα Καϊλή. Χωρίς να εισέλθουμε στο αντικείμενο απασχόλησης του ΚΕΘΙ (που μάλλον δικαιολογεί αργομισθία των “εργαζομένων” ), βλέπουμε ότι το ΔΣ, με Πρόεδρο την ίδια την κα Καϊλή, αποφάσισε να στείλει για δεκαπέντε μέρες στη Νέα Υόρκη την Πρόεδρο του  και εγκρίνει για να γίνει αυτή η μετακίνηση, εννιακόσια ευρώ.
Τα ερωτήματά μας:
1. 900 ευρώ για αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη δεν φτάνουν ούτε για φαγητό δεκαπέντε ημερών. Μόνο τα αεροπορικά εισιτήρια, οικονομική θέση, υπερβαίνουν τα 900 ευρώ. Για ξενοδοχείο πρέπει να υπολογίσει κανείς περί τα 150 την ημέρα τουλάχιστον. Μια σύγκριση με το κόστος ταξιδιού της Γενικής Γραμματέως, μας το αποδεικνύει.
2. Η κα Καϊλή δεν εμφανίστηκε πουθενά στη Νέα Υόρκη. Άρα, το ταξίδι μάλλον ματαιώθηκε. Τα χρήματα επιστράφηκαν; Αν πάλι μας πει ότι παρόλα αυτά πήγε, πράγμα που εύκολα αποδεικνύεται από το διαβατήριό της, τότε ποιός και από τι κονδύλια κάλυψε τη διαφορά από τα εννιακόσια ευρώ; Και τέλος, για πιο ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ λόγο πήγε, αφού παρέμεινε αόρατη, σύμφωνα με τις διπλωματικές αρχές μας στις ΗΠΑ.
Τέλος να προσθέσουμε ένα ακόμη ερώτημα: αν πήγε για υπηρεσιακούς λόγους και πλήρωσε από την τσέπη της, αυτό αποτελεί παρανομία γιατί ουσιαστικά αποτελεί δωρεά προς το Ελληνικό Δημόσιο, κάτι που γίνεται μόνο μετά από έγκριση σχετικού νόμου από τη Βουλή…
 e-dragoumanos.eu