09 Μαΐου 2014

Γυναίκες στην Αυτοδιοίκηση



  Της Ανδριάνας Αβραμίδου-Λαμπροπούλου
Υποψήφιας Περιφερειακής συμβούλου Πειραιά
με το συνδυασμό
ATTIKH του Γ. ΣΓΟΥΡΟΥ   

Δημοσιεύθηκε στο Δ. ΜΕΛΛΟΝ της 5/5/14
Κάθε φορά που ένα εκλογικό σώμα καλείται να επιλέξει τα άτομα που θα το εκπροσωπήσουν σε μια δημοτική, περιφερειακή ή άλλη αρχή του κράτους, κάθε φορά που οι εκλογές πλησιάζουν, πολίτες και υποψήφιοι καλούνται να συζητήσουν δημόσια για μια σειρά από ζητήματα της καθημερινότητας αλλά και να οριοθετήσουν ή να διευρύνουν μαζί τις παραμέτρους του δημόσιου διαλόγου και του πολιτικού προβληματισμού.Κάθε ενημερωμένος πολίτης αποδέχεται εύκολα τη θέση ότι το «άλλο» μισό του πληθυσμού της γης και το 52% του πληθυσμού της Ελλάδας υποαντιπροσωπεύεται στους περισσότερους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου μας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι στις δημοτικές εκλογές του 2010 εξελέγησαν ελάχιστες γυναίκες Δήμαρχοι και καμία γυναίκα Περιφερειάρχης  σε σύνολο 1045 περίπου θέσεων!
Κάθε ενεργός πολίτης και... κυρίως ο καθένας και η καθεμία που ασχολούνται με τα κοινά και διεκδικούν την ψήφο του εκλογικού σώματος για οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα, έχουν χρέος να υπενθυμίζουν στους γύρω τους αλλά και να λαμβάνουν υπόψη στο σχεδιασμό και στη διαχείριση της οποιαδήποτε πολιτικής, το γυναικείο παράγοντα στην κοινωνία.
Γιατί η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται τις γυναίκες της, θέλει την φαντασία, την ευαισθησία, τις δημιουργικές τους δυνάμεις και την ποιότητα που χαρακτηρίζει το γυναικείο τρόπο σκέψης και δράσης.
Όταν οι γυναίκες εξακολουθούν να αντιπροσωπεύονται μειοψηφικά σε θέσεις ευθύνης στην κοινωνία και στην πολιτική, όταν η γυναικεία ανεργία είναι διπλάσια αυτής των ανδρών, τότε το κεντρικό κράτος αλλά και η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση καλούνται να λειτουργήσουν ως καταλύτες, καλούνται να ενστερνιστούν και να υλοποιήσουν πολιτικές που θα επιταχύνουν την επίτευξη πραγματικής ισότητας ανάμεσα στα δυο φύλα.
Στις εκλογές της 18/5/2014  για τη Περιφέρεια Αττικής την πολυπληθέστερη και την πιο πυκνοκατοικημένη διοικητική ενότητα της χώρας, οι πολίτες άνδρες και γυναίκες δοκιμάζονται σκληρά, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των πρωτοφανών μέτρων που έχουν επιβληθεί με το μνημόνιο, πρέπει όλοι να δηλώσουμε παρών σε μια νέα συλλογική προσπάθεια ανάκαμψης και απεγκλωβισμού της κοινωνίας από αυτούς τους περιορισμούς.

Στην Περιφέρεια Αττικής όλοι θα εργασθούμε για ένα νέο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για που θα δίνει ελπίδα και θα είναι αντίθετο με την λιτότητα,  και την ανεργία στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Ανδριάνα Αβραμίδου-Λαμπροπούλου
Υποψήφια Περιφερειακή συμβούλος Πειραιά
με το συνδυασμό
ATTIKH του ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟΥ