13 Μαΐου 2014

Νίκος Καρβουνάς: «Ο Γιάννης Μώραλης καινοτομεί στον Πειραιά»

Μόλις πριν λίγο καιρό υπολογίζαμε ότι στις Δημοτικές εκλογές οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα εκλέγονται από ενιαίο ψηφοδέλτιο.Στον Πειραιά, ο Γιάννης Μώραλης με τον συνδυασμό ‘’ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ’’ καινοτομεί. Eφαρμόζει στην πράξη αυτό που πιθανόν θα ισχύσει σε επόμενες εκλογές.Το ψηφοδέλτιό του συμπεριλαμβάνει υποψήφιους με ποικίλη αφετηρία και διαδρομή. Με στόχο όμως κοινό. Να ενώσουν αλληλέγγυα ό, τι ο καθένας διαθέτει (εμπειρία, τεχνογνωσία, επιχειρηματική πρωτοβουλία, ιδέα), ώστε να δημιουργηθεί μια δυναμική εξόδου από την κρίση, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο.
Η προτεραιότητα που δίνει ο Γιάννης Μώραλης για άμεση δημιουργία νέων υποδομών στέγασης, σίτισης, και για δωρεάν υπηρεσίες υγείας – πρόνοιας, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, θα αποφορτίσει την ψυχολογία των αδυνάτων.
Η βελτίωση όμως του όλου κλίματος αναμένεται από την αντιμετώπιση της ανεργίας (κονδύλια ΕΣΠΑ, προσέλκυση επενδύσεων).
Σε ένα τέτοιο τοπίο, ο Πειραιάς θα προβάλει πάλι τα παραδοσιακά του χαρακτηριστικά, ως ζωντανή και φιλόξενη πόλη εργαζομένων, και ως πόλη που μεριμνά για τους άστεγους και υποσιτισμένους, φιλέσπλαχνα μεν, αλλά και με την προοπτική της κοινωνική τους επανένταξης.

 * o Νίκος Καρβουνάς είναι υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με το Γιάννη Μώραλη και τον συνδυασμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ