Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Μώραλης: «Το πρόβλημά μας είναι ότι έφυγαν οι εφοπλιστές από τον Πειραιά»

Την άποψη πως ο  Πειραιάς πρέπει να συγκρίνεται με τα μεγάλα ευρωπαϊκά λιμάνια, όπως το Ρότερνταμ, η Αμβέρσα και η Βαρκελώνη, εξέφρασε ο  Γιάννης Μώραλης, παραχωρώντας συνέντευξη σήμερα στην πρωινή ζώνη του Μέγκα. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μώραλης τόνισε την ανάγκη επιστροφής των εφοπλιστών στον Πειραιά. 
«Το πρόβλημά μας είναι ότι έφυγαν οι εφοπλιστές από τον Πειραιά», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με την παράταξη «Πειραιάς Νικητής» επισημαίνοντας την εκτίμηση που τρέφει ο πειραϊκός λαός για τον εφοπλιστικό κόσμο.
Ακόμη σημείωσε ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι ένας επιχειρηματίας με πολιτικό στίγμα, ο οποίος θα συμμετέχει κανονικά στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Ο κ. Μώραλης δεσμεύτηκε να διεκδικήσει πόρους από κοινοτικά προγράμματα χωρίς να ζητήσει χρήματα από την κεντρική εξουσία, ενώ τάχθηκε κατά της μεταφοράς του δικαστικού μεγάρου έξω από το κέντρο της πόλης.
«Είναι πολύ σημαντικό για τον Πειραιά να διατηρήσει τα δικαστήρια στην πόλη. Θα είναι μεγάλη ήττα για τον Πειραιά αν φύγουν τα δικαστήρια».
Τέλος, ξεκαθάρισε πως ηγείται ενός πολυσυλλεκτικού και υπερκομματικού ψηφοδελτίου και τοποθέτησε την ιδεολογική του ταυτότητα στον χώρο της κεντροαριστεράς.