Συνέντευξη παραχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά στον στον Alpha 98,9. Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του:
«Επιτυχημένοι επιχειρηματίες στα δημοτικά κοινά του Πειραιά»
«Συμφέροντα δεν υπάρχουν στον συνδυασμό μας. Τόσο έγω, όσο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης αλλά και ο Πέτρος Κόκκαλης δεν έχουμε καμία διάθεση να κάνουμε «δουλειές» στον Πειραιά. Ο κ. Μαρινάκης δεν είχε ποτέ καμία δουλειά με το Ελληνικό Δημόσιο,
ούτε θέλει να αποκτήσει. Η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Πέτρου Κόκκαλη με χαροποιεί ιδιαίτερα. Σε μια προεκλογική περίοδο, όταν δεν έχουν να πουν κάτι ουσιαστικό για την πόλη, εφευρίσκουν διάφορα άλλα επιχειρήματα που δεν έχουν βάση. Θεωρώ ότι οι επιχειρηματίες πρέπει να μπουν στα δημοτικά πράγματα γιατί φέρνουν μια τεχνογνωσία και έναν διαφορετικό τρόπο Διοίκησης. Δεν εξαρτώνται από κομματικους σχηματισμούς, ούτε έχουν μεγαλώσει με πολιτικές αγκυλώσεις. Δεν είμαστε εναντίον των κομμάτων, θεωρούμε ότι μπορεί να είναι πυλώνας Δημοκρατίας. Άλλο αυτό και άλλο να καθορίζουν μια Δημοτική Αρχή».
«Όραμά μας να αλλάξουμε την πόλη»
«Το όραμά μας είναι μεγάλο. Μιλάμε για καταπολέμηση και μείωση της ανεργίας, για την ανάπτυξη του εμπορίου, για ενίσχυση νέων επιχειρήσεων, για ανάδειξη της ιστορικότητας της πόλης. Οι πειραιώτες καλούνται να επιλέξουν ποιά ομάδα θέλουν να διαχειριστεί την ανάπτυξη του Πειραιά; Αυτή που υπήρχε στο Δήμο 3,5 χρόνια με τα γνωστά αποτελέσματα ή την ομάδα που προέρχεται από την επιτυχημένη επιχειρηματικότητα με ανθρώπους που ξέρουν να επιτυγχάνουν και να βάζουν στόχους»;
«Ανάπτυξη του λιμανιού κρατώντας τον δημόσιο χαρακτήρα»
«Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, η οποία πρέπει να είναι αλληλένδετη με την πόλη. Η πόλη προετοιμάζεται για να υποστηρίξει το Λιμάνι. Δεν είναι όμως στη σωστή κατεύθυνση, οι δημότες και οι Έλληνες φορολογούμενοι να πληρώνουμε την προετοιμασία της πόλης, τα δίκτυα, τον σιδηροδρομικό σταθμό, τους δρόμους, για να έρθει κάποιος ξένος να πάρει το λιμάνι, που είναι το «φιλέτο» του Πειραιά. Το λιμάνι πρέπει να κρατήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του. Λέμε ναι στις παραχωρήσεις σε ιδιώτες, είμαστε υπέρ της επιχειρηματικότητας αλλά όχι να χαθεί ο δημόσιος χαρακτήρα του λιμανιού. Στο επίκεντρο της ανάπτυξης πανευρωπαικά και στη Μεσόγειο είναι οι πόλεις-λιμάνια. Η γαλάζια ανάπτυξη που είναι στο επίκεντρο και της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαικής Ένωσης».
«Οι τουρίστες της κρουαζιέρας να μένουν στον Πειραιά»
«Πρέπει να υπάρξει ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τους τουρίστες της κρουαζιέρας. Γιατί να φάει ο τουρίστας στην Πλάκα και όχι στο Μικρολίμανο; Γιατί να μην ψωνίσει από τους εμπορικά καταστήματα του Πειραιά που δεν είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να κρατήσουν τουρίστες; Το αναγνωρίζω πρώτος, δικαιολογημένα δεν μένουν στον Πειραιά. Αν όμως έρθουμε σε επαφή με τους tour operator, αν αναδείξουμε ιστορικά μνημεία του Πειραιά, αν βελτιώσουμε την αγορά μας, αν διαφημίσουμε την πόλη με σύγχρονες μεθόδους, οι τουριστες θα έχουν λόγους να παραμείνουν στον Πειραιά και θα ανασάνει το εμπόριο».
«Υποτιμά τους Πειραιώτες με τα δήθεν 129 έργα του ο κ. Μιχαλολιάκος»
«Δεν πρόκειται να απαξιώσω την απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Είναι αλήθεια ότι παρέλαβε ένα Δήμο που στο κομμάτι της καθαριότητας η προηγούμενη Δημοτική Αρχή από τον κ. Μιχαλολιάκο είχε αποτύχει. Καθάρισε ένα κομμάτι της πόλης, έγιναν κάποιοι χώροι για τα παιδιά. Αυτά που έκανε δεν είναι επαρκή είναι τα ελάχιστα. Δεν μπορεί να διαφημίζει 129 δήθεν έργα στον Πειραιά, το διαβάζουν οι πειραιώτες και γελάνε. Ένα άλλο που με ενοχλεί -και γι αυτό μιλάω για παλαιοκομματισμό-είναι ότι δεν γίνεται το τελευταίο 10 ήμερο πριν τις εκλογές να βλέπουμε συνεργεία στους δρόμους του Πειραιά να στρώνουν δρόμους όταν δεν τα έχουμε δει 3,5 χρόνια σε πολλές γειτονιές. Αυτό υποτιμά τον πολίτη. Θέλουμε να πιστέψουν οι πειραιώτες στο δικό μας όραμα, να έρθουν στις κάλπες να ψηφίσουν, να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή για να αλλάξουμε τα πράγματα».
«Δεν διεκδίκησαν ευρωπαϊκά κονδύλια για τον Πειραιά»
«Η σχέση μου με τον Γιάννη Σγουρό είναι άριστη. Αν ρωτήσει κάποιος την Περιφέρεια τι έγινε τα τελευταία 3,5 χρόνια για τον Πειραιά, θα σας απαντήσουν ότι τις λιγότερες προτάσεις για χρηματοδότηση και τις λιγότερες μελέτες από τους Δήμους της Αττικής τις επέβαλλε ο Πειραιάς. Δεν διεκδικήσαν χρήματα από το ΕΣΠΑ που τρέχει. Δε λέω ότι είχαν κακή πρόθεση, ωστόσο χρειάζονται ανθρώποι εξιδικευμένοι για να μπορείς να κάνεις μελέτες και να διεκδικήσεις, άλλα έπρεπε να είχαν ήδη γίνει, γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει παραπάνω πόρους».
«Δεν έχει σχέση με τις εκλογές η διαμάχη Μιχαλολιάκου-ΟΣΦΠ»
«Είμαι αντιπρόεδρος στον Ολυμπιακό και γνωρίζω τους λόγους της διαμάχης ΟΣΦΠ και Βασίλη Μιχαλολιάκου. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία 3,5 χρόνια υπέβαλλε διάφορα αιτήματα και βρήκε την πόρτα κλειστή. Συνεχόμενα όχι! Είναι σαφές πως ο κ. Μιχαλολιάκος θα μπορούσε να απαντήσει κατά την εκτίμησή μου είτε ότι τα αιτήματα ήταν υπερβολικά είτε ότι ήταν λάθος. Δεν πήρε ο Ολυμπιακός καμμία απάντηση. Ωστόσο όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τις δημοτικές εκλογές. Δεν υπάρχει πολίτης του Πειραιά, που να πιστεύει ότι τόσο εγώ όσο και οι υποψήφιοι του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ» θέλουμε να αφιερώσουμε πέντε χρόνια από τη ζωή μας στον Δήμο Πειραιά και παραπάνω, επειδή ο Ολυμπιακός είχε διαφωνίες με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο. Το κινητρό μας ήταν να σταματήσει η στασιμότητα στον Πειραιά, σε όλους τους τομείς. Η παρέμβαση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού ήρθε μετά από δηλώσεις του κ. Μιχαλολιάκου».
«Με πάθος και γνώση να ανατρέψουμε την κακή πορεία του Πειραιά»
«Δεν επιθυμώ να γίνω προσωποκεντρικός Δήμαρχος, δεν μπορεί το 2014 να διοικείται ο Δήμος Πειραιά από το γραφείο Δημάρχου και από ένα στενό κύκλο συνεργατών. Θα φέρουμε στον Δήμο μια διαφορετική Διοίκηση. Είμαστε η ομάδα ανθρώπων που με πάθος και γνώση θα ανατρέψουμε την κακή πορεία του Πειραιά. Στις εκλογές της 18ης Μαίου αναμετρείται το παλιό με το νέο, το κομματικό με το υπερκομματικό, η γνώση με την άγνοια. Δε μπορώ να πω ότι υπάρχει κακή πρόθεση, ωστόσο η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν άντλησε κεφάλαια από την Περιφέρεια, δεν έκανε αυτονόητες ενέργειες για την καθημερινότητα του πολίτη, για την κρουαζιέρα, για τις γειτονιές, για τα Δικαστήρια του Πειραιά. Υπήρχε σοβαρότατο έλλειμα γνώσης».
«Πετυχημένη η καριέρα μου στον Ολυμπιακό»
«Προέρχομαι από μια πολιτική οικογένεια, ωστόσο δεν ήθελα να ασχοληθώ με τα κόμματα. Έπέλεξα να δραστηριοποιηθώ στον αθλητισμό, προέκυψε ο Ολυμπιακός στη ζωή μου, είχα μια επιτυχημένη και ενδιαφέρουσα πορεία 21 χρόνια στον Ολυμπιακό και παράλληλα είχα την επιχειρηματική μου δραστηριότητα εκτός της ΠΑΕ. Στον Ολυμπιακό μάθαμε να βάζουμε στόχους πάνω από κόμματα και να τους πετυχαίνουμε. Αυτά τα χαρακτηριστικά θέλουμε να μεταφέρουμε στον Δήμο».
«Θέλουμε να φέρουμε μια διαφορετική κουλτούρα στον Δήμο»
«Ποτέ δεν πλάσαρα το προφίλ του καλού παιδιού, του μάγκα. Εχω μια επιτυχημένη πορεία στον ιδιωτικό τομέα και θέλουμε να φέρουμε μια διαφορετική κουλτούρα στον Δήμο. Δεν έχουμε καμία σχέση με τη θητεία Φασούλα. Είμαστε μια ομάδα που δεν έχει ομοιότητες με την ομάδα Φασούλα, ο οποίος ήταν μια κομματική επιλογή, ήταν υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Φασούλας δεν τα κατάφερε στον τομέα Καθαριότητας απέτυχε πλήρως, με αποτέλεσμα ο κ. Μιχαλολιάκος να εμφανίζει μια λίγο πιο καθαρή πόλη ως πολύ μεγάλη δημοτική επιτυχία».