Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Με ΣΔΙΤ και Jessica η κατασκευή 14 δημόσιων σχολείων στην Αττική

Την κατασκευή 14 δημόσιων σχολείων σε επτά δήμους της Αττικής προβλέπει σύμβαση  Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) που ήδη υπεγράφη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Πρόκειται για το πρώτο έργο ΣΔΙΤ στην Ε.Ε. που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το χρηματοδοτικό εργαλείο Jessica. (Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas)
Ειδικότερα θα κατασκευαστούν δύο σχολεία
στον δήμο Αθηναίων, ένα σχολείο στον δήμο Ιλίου, ένα σχολείο στον δήμο Περιστερίου, δύο σχολεία στον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, τέσσερα σχολεία στον δήμο Κρωπίας, δύο σχολεία στον δήμο Παλλήνης- Γέρακα και δύο σχολεία στον δήμο Πεντέλης.
Η συνολική χρηματοδότηση του έργου ανέρχεται στα 58 εκατ. ευρώ, με τραπεζικούς χρηματοδότες της ΕΤΕπ, την Εθνική Τράπεζα (Jessica) και την Alpha Bank, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Το συγκεκριμένο έργο αφορά τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση 14 δημόσιων σχολείων στην Αττική για περίοδο 27 ετών. Ο ανάδοχος θα χρηματοδοτήσει και θα κατασκευάσει εντός δύο ετών, έως τον Απρίλιο του 2016, το σύνολο των σχολικών υποδομών και θα παραμένει υπεύθυνος για τη συντήρηση και τεχνική διαχείρισή τους. Επίσης, θα πραγματοποιήσει και επιπλέον επενδύσεις συντήρησης κατά τη διάρκεια της σύμβασης.