01 Απριλίου 2014

E.Παντελάκη :«Koιτά στα μάτια τους εφοπλιστές» ο Μιχαλολιάκος

Με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Β. Μιχαλολιάκου και για τη νέα εκλογική αναμέτρηση, η υποψήφια δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης,κ. E.Παντελάκη ασκεί κριτική στον απολογισμό και τις προγραμματικές θέσεις του κ. Μιχαλολιάκου
Σύμφωνα με την κ. Παντελάκη: "Η παρουσίαση του
απολογισμού και των προγραμματικών θέσεων του κ. Μιχαλολιάκου, δεν απευθύνεται στους χιλιάδες εργαζόμενους και άνεργους του Πειραιά, τους χιλιάδες επαγγελματίες και εμπόρους που έβαλαν λουκέτο αυτά τα χρόνια. Ο κ. Μιχαλολιάκος δεν κοιτά στα μάτια το λαό του Πειραιά που υποφέρει, αλλά τους εφοπλιστές, τους μεγαλέμπορους και μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού. Σε αυτούς υπόσχεται, αυτούς υπηρέτησε και υπηρετεί με συνέπεια ως στέλεχος της ΝΔ και Δήμαρχος Πειραιά.
Το «κόμμα» του είναι τα συμφέροντα όλων αυτών, είναι η πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζεται και στην τοπική διοίκηση. Για αυτό έχει ξεζουμίσει με τέλη, φόρους, τροφεία και χαράτσια, το λαό του Πειραιά, αρνούμενος επανειλημμένα να αποδεχτεί τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, για μείωση των ανταποδοτικών τελών στην κατοικία και την επαγγελματική στέγη, για κατάργηση των τελών στους ανέργους και όσους υποφέρουν, για αύξηση των τελών στις μεγάλες επιχειρήσεις, στους ομίλους, στις τράπεζες, στην ιδιωτική υγεία.

Γι’ αυτό συμφωνεί στην παράδοση του λιμανιού του Πειραιά και των ελεύθερων χώρων της πόλης στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Γι’ αυτό επαίρεται ότι θα αντλήσει ανταποδοτικά από την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, που ήδη χρυσοπληρώνει ο λαός. Η ανάπτυξη που υπόσχεται θα είναι για τους λίγους, ενώ για τους πολλούς θα υπάρχει ανεργία, φτώχεια και ανέχεια.

Ο λαός του Πειραιά, που σε αυτές τις συνθήκες πληρώνει διπλά και τρίδιπλα τις υπηρεσίες, που υποχρεούται ο κάθε δήμος να παρέχει δημόσια και δωρεάν, οι χιλιάδες άνεργοι της Ζώνης, οι ναυτεργάτες που πετιούνται μαζικά στην ανεργία, οι εργαζόμενοι στο λιμάνι, στο εμπόριο, παντού, χρειάζεται να κρίνουν με κριτήριο τη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους. Να καταδικάσουν την πολιτική της εκμετάλλευσης και της εξαθλίωσης.

Να μην εγκλωβιστούν στις παραλλαγές της αντιλαϊκής πολιτικής που τους σερβίρουν οι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ψήφος χειραφέτησης, αντίστασης και προοπτικής είναι η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση, στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Πειραιά".