12 Απριλίου 2014

Θοδωρής Δρίτσας:“Μας αξίζει ένας καλύτερος Πειραιάς”

Με μια ενθουσιώδη, παρά τη συνεχή βροχή, συγκέντρωση εκατοντάδων Πειραιωτών και με πολύ κέφι έγιναν, το βράδυ της Παρασκευής, τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου (Καραΐσκου και Β’ Μεραρχίας, στην Τερψιθέα) του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Το λιμάνι της αγωνίας- Πειραιάς η πόλη μας», Θοδωρή Δρίτσα.Παρών ο Μανώλης Γλέζος που έγινε δεκτός με ενθουσιασμό, ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, οι βουλευτές Τζένη Βαμβακά και Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Γιώργος Γώγος, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, η Ζωή Πεντότη, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των υπαλλήλων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο Περικλής Διακουμάτος και ο Παύλος Πολιτάκης από τη διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ο Μανώλης Νικητάκης Πρόεδρος των Περιπτερούχων Πειραιά εκπρόσωποι όλων των επαγγεματικών σωματείων της πόλης, άνθρωποι από κοινωνικά κινήματα και πρωτοβουλίες πολιτών.

Στον χαιρετισμό του ο Μανώλης Γλέζος συνέδεσε τον Θεόδωρο (Δρίτσα) με τον Πειραιά με το ευρηματικό “Πειραιόδωρος” ενώ παρότρυνε υπό συνεχή βροχή και χειροκροτήματα τους παρευρισκόμενους να λειτουργήσουν μέσα στις γειτονιές της πόλης μεταφέροντας το μήνυμα της νίκης.

Χαιρέτησαν ακόμα Αχιλλέας Λεφάκης, Νίκος Καρβούνης Διευθυντής της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μεταξά, ο Γιώργος Ντουνιάς, γιατρός, επιμελητής και Πρόεδρος του Συλλόγου ΔΕΠ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας από το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά, ο Λεωνίδας Νίκας από τον Σύλλογο Δασκάλων Πειραιά, η Ελένη Ευστρατιάδου, από το Αντιφασιστικό Μέτωπο, και ο μαθητής Σταμάτης Σκούρτης.

Ο Θοδωρής Δρίτσας είπε μεταξύ άλλων: “Μας αξίζει ένας καλύτερος Πειραιάς και συστρατεύονται μαζί μας οι Πειραιώτες που θέλουν να υπερασπιστούν την πόλη μας καθώς την βλέπουν να αιωρείται ανάμεσα σε ένα ένδοξο παρελθόν και σε ένα αβέβαιο μέλλον. Είμαστε ένα ρεύμα πλειοψηφικό και αυτό μας γεμίζει ευθύνες στις οποίες είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε, Το εγγυώνται η σπουδαία δράση που έχουμε πίσω μας, η γνώση, η θέληση το ήθος μας και η ικανότητά μας. Η συσπείρωση υγιών δυνάμεων γύρω μας εγγυάται την επιτυχή πορεία μας”.

“Ο Πειραιάς είναι μια πόλη λιμάνι και έτσι θα μείνει” συνέχισε ο Θοδωρής Δρίτσας “και αυτή η πόλη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την ναυαρχίδα της ανασυγκρότησης της χώρας. Αλλάζουμε τον Πειραιά, αλλάζουμε την Ελλάδα”.

Για τον απερχόμενο δήμαρχο είπε ότι “διοίκησε επί τέσσερα χρόνια με μνημόνια και “Καλλικράτη” χωρίς να αμφισβητήσει τίποτε. Επιχειρεί να εμφανιστεί ως ακομμάτιστος και ανεξάρτητος όμως πρέπει να ξέρει ότι κρύβουν τις αρχές και την πολιτική τους ταυτότητα όσοι ντρέπονται για τα κόμματα που υπηρέτησαν. … Ομνύει στον πρωθυπουργό και οργανώνει εδώ και μήνες την προεκλογική του εκστρατεία με δημοτικό χρήμα, προσποιούμενος τον δήθεν αναποφάσιστο

και υποτιμώντας με τον τρόπο αυτό τη νοημοσύνη των δημοτών. Μόνο ως εμπόδιο στις προοπτικές της πόλης μπορεί πλέον να λειτουργήσει”.

Για τις τελευταίες ανακοινώσεις νέων σχηματισμών ο Θοδωρής Δρίτσας είπε: "Τα κατεστημένα συμφέροντα ανησύχησαν από την δυναμική μας και ήδη ξεδιπλώνουν πια και τις εφεδρείες τους. Πως είναι δυνατόν ένα ποδοσφαιρικό ψηφοδέλτιο να μεταμορφώνεται σε κίνημα κάποιων που

έχουν κοινές διαπιστώσεις για τον Πειραιά; Ποιοι και πότε και τι ακριβώς διαπίστωσαν οι παράγοντες αυτοί που –όπως λένε– συλλέγουν από την αριστερά ως την δεξιά; Ποια είναι η συγκολλητική ουσία που τους ενώνει; Στον Πειραιά ζούμε και γνωριζόμαστε όλοι καλά. Ποιοι κατεβαίνουν; Η ομάδα των επιχειρηματιών της ναυτιλίας, που ούτε σε ένα πλοίο δεν έχουν την ελληνική σημαία, αλλά προτιμούν σημαίες ευκαιρίας, χωρίς θέσεις εργασίας για τους άνεργους Έλληνες ναυτικούς;”

Άλλος υποψήφιος δήμαρχος λέει “Πειραιά” και εννοεί “Σαμαρά” κι άλλος λέει Ολυμπιακός” και εννοεί “Επιχειρηματικά συμφέροντα”. Εμείς λέμε όχι στο ιδιωτικό λιμάνι, όχι στην ιδιωτική πόλη.

Διεκδικούμε την ψήφο των ενεργών πολιτών, των νέων, των ανθρώπων του μόχθου και της

εργασίας, των υποψιασμένων. Επιμένουμε να θέλουμε να αλλάξουμε την πόλη. Και

είμαστε αισιόδοξοι ότι ο Πειραιάς θα νικήσει.”