Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μώραλη για τον Πειραιά

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του «Πειραιάς Νικητής», που περιλαμβάνει πολλά γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού και του ναυτιλιακού κόσμου, παρουσίασε και επισήμως σε ειδική εκδήλωση στον (ΟΛΠ), ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν αρκετά «γαλάζια» στελέχη, όπως, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, που εκλέγεται βουλευτής στην Α' Πειραιώς, οι βουλευτές της
ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος (Β' Αθηνών) και Λευτέρης Αυγενάκης (Ηρακλείου).Επίσης, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Μελάς, οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Ανδρέας Λοβέρδος και Βύρων Πολύδωρας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, ο πρώην βουλευτής και γραμματέας Επικοινωνίας του ΠαΣοΚ Δημήτρης Καρύδης,, οι πρώην υπουργόι και βουλευτές  του ΠαΣοΚ Γιάννης Διαμαντίδης , Γρηγόρης Νιώτης και Χρήστος Φωτίου και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

Το «βαρύ πυροβολικό» στον συνδυασμό του Γ. Μώραλη αποτελούν τα ονόματα του εφοπλιστή και προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, του επιχειρηματία Πέτρου Κόκκαλη, της Ειρήνης Νταϊφά, κόρης του προσφάτως εκλιπόντος πρώην προέδρου του Ολυμπιακού, Σταύρου Νταϊφά και του παλαίμαχου τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και της Εθνικής Αντώνη Νικοπολίδη.
Αλλά γνωστά ονόματα είναι εκείνα του τέως δημάρχου Πειραιά Χρήστου Αγραπίδη, της πρωταθλήτριας του πόλο Σταυρούλας Αντωνάκου, της πρωταθλήτριας ξιφασκίας Βάσως Βουγιούκα, του ομοσπονδιακού προπονητή κολύμβησης Νίκου Γέμελου, του μάνατζερ της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού Νίκου Μαντούβαλου και των π .Αντιδημαρχών Πειραιά Τάκη Αβραμίδη Δ.Παρασκευοπούλου και Σ.Γαιτανάρου .
Ο κ. Μώραλης στην ομιαλία του τάχθηκε για άλλη μία φορά υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού, ως κύριου άξονα για την ανάπτυξη της πόλης, και απαίτησε τη θεσμική και αποφασιστική διεύρυνση της συμμετοχής του δήμου στη διοίκηση του ΟΛΠ, στα αντίστοιχα πρότυπα των αντίστοιχων ευρωπαϊκών λιμένων.
«Η αξιοποίηση του λιμανιού θα πρέπει να αφορά τους πολλούς και όχι του λίγους» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πουλάμε το λιμάνι της καρδιάς μας».
Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο Πειραιάς θα πρέπει να γίνει αυτόνομος τουριστικός προορισμός και διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, και ότι όταν θα αναλάβει τα ηνία του δήμου θα εξασφαλίσει πόρους από ευρωπαϊκά προγράμματα, με αξιοποίηση των ακινήτων του δήμου, ανάπλασης του παραλιακού μετώπου από τις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ έως τα σύνορα του Πειραιά με τη Δραπετσώνα και δημιουργίας χώρων πρασίνου και αναψυχής.
Τόνισε, τέλος, ότι στους πρώτους του στόχους θα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας με το βλέμμα στραμμένο προς τη θάλασσα που, όπως είπε, σημαίνει ανάπτυξη.
Δείτε όλα τα ονόματα του ψηφοδελτίου εδώ