07 Απριλίου 2014

Μοσχάτο: Πληρώνονται μετά τις πιέσεις Ευθυμίου οι καθαρίστριες

Θετικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τη μισθοδοσία των καθαριστριών των σχολείων του Δήμου μας, οι οποίες παρέμεναν απλήρωτες καθώς δεν είχε δοθεί κανένα ποσό τόσο για τους μισθούς όσο και για τις ασφαλιστικές εισφορές τους, για την τρέχουσα σχολική χρονιά.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, είχε αποστείλει επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και προς τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), κ. Φίλιππο Λέντζα, με την
οποία ζητούσε την παρέμβαση του, προκειμένου να πιστωθεί το ποσό που αντιστοιχεί στη χρηματοδότηση για τη μισθοδοσία των καθαριστριών των σχολείων στο Μοσχάτο και στον Ταύρο.
Σε απάντηση της επιστολής του Δημάρχου, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ενημέρωσε ότι ξεκίνησε να καταβάλλεται το ποσό της α’ δόσης που έχει εκταμιευθεί προς στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου, ώστε να πληρωθούν οι καθαρίστριες.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, επισήμανε , «αναμφίβολα πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, αφού επιτέλους θα πληρωθούν οι καθαρίστριες των σχολείων μας. Όμως, δεν μπορούμε να προβαίνουμε σε διαβήματα για το αυτονόητο, δηλαδή να διεκδικούμε την πληρωμή εργαζομένων για μια υπηρεσία που παρέχουν, σε έναν ευαίσθητο χώρο όπως είναι τα σχολεία. Εμείς σαν Δήμος δεσμευόμαστε ότι θα παραμείνουμε στο πλευρό όλων των εργαζομένων, διεκδικώντας από κοινού τα δικαιώματα τους», υπογράμμισε