04 Απριλίου 2014

Παντελάκη:ο Πειραιάς είναι υποταγμένος στο μεγάλο κεφάλαιο

 Να μην πάει και άλλος χρόνος χαμένος για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, τόνισε η υποψήφια Δήμαρχος Πειραιά με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Ελπίδα Παντελάκη, σε ομιλία της στο ΚΑΠΗ του Αγίου Δημητρίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση από τη Λαϊκή Συσπείρωση, «η Ελπίδα Παντελάκη ανέδειξε τη σημασία που έχει για τον λαό η εκλογική μάχη, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να πάει και άλλος χρόνος χαμένος για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Τόνισε ότι βασικό κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι οι συνέπειες της βάρβαρης πολιτικής που βιώνει απ την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που στηρίζουν την πολιτική της Ε.Ε.  Δεν έχει να περιμένει τίποτα από την κυβέρνηση που τάζει ανάπτυξη και δίνει ψίχουλα, τα οποία θα ξαναπάρει από την τσέπη του εργαζόμενου με τα νέα βάρβαρα μέτρα του πολυνομοσχεδίου και από τα επόμενα που θα έρθουν. Τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα ούτε από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ακόμη και από θέση αντιπολίτευσης υπόσχεται κι αυτός ανάπτυξη χρησιμοποιώντας τα ίδια «εργαλεία» με άλλη «συνταγή» και μέσα στη μέγγενη της ΕΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας εξετάσεις στην αστική τάξη (όπως π.χ. η ομιλία Δραγασάκη στο Γερμανικό Κοινοβούλιο), στα δύο χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν έκανε και δεν κάνει τίποτα για να δυναμώσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα ενώ αντίθετα σκόρπισε και σκορπά αυταπάτες αναλαμβάνοντας το ρόλο του «εργολάβου» των λαϊκών αναγκών μέσα από το «εμπόριο» ελπίδας και υπονομεύοντας τους εργατικούς αγώνες.
Όπως τόνισε η Ελπίδα Παντελάκη “Η ανάπτυξη που υπόσχεται η ΕΕ είναι αλυσίδες για τον λαό, δεν τον αφορά αυτό το παιχνίδι”. Πρέπει να βγάλει συμπεράσματα από την πείρα όλων αυτών των χρόνων, πόσο έχει χειροτερέψει η ζωή  του, τι πραγματικά αξίζει να στηρίξει ο κάθε εργαζόμενος σήμερα για να στέκει με το κεφάλι ψηλά, βάζοντας στην άκρη τους δυνάστες του. Και αυτό είναι να στηρίξει μαζικά και στις τρεις κάλπες τους συνδυασμούς που στηρίζονται από το ΚΚΕ.

Στη συζήτηση που ακολούθησε αναδείχτηκε ότι ο Πειραιάς είναι υποταγμένος στο μεγάλο κεφάλαιο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΟΛΠ που και ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, ως γνήσιος εκφραστής των συμφερόντων των μονοπωλίων και υποψήφιος της ΝΔ, υπερηφανεύεται ότι θα φέρει την “ανάπτυξη”. Αναδείχτηκε ότι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν αυτή τη πολιτική έχουν ακέραια την ευθύνη για τους χιλιάδες ανέργους και τα εκατοντάδες λουκέτα στα μικρομάγαζα του Πειραιά και την επιδείνωση της ζωής των κατοίκων του. Από τους παρευρισκόμενους προτάθηκαν τρόποι δουλειάς για την αποτελεσματικότερη επικοινωνία με τους εργαζόμενους και τους νέους του Πειραιάκαι προγραμματίστηκαν συσκέψεις για το επόμενο διάστημα».