04 Απριλίου 2014

Συνάντηση Δρίτσα με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά

 Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, αποδεχόμενος πρόσκληση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Σταματογιάννη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και συζήτησαν δύο βασικά θέματα:
1. Την κοινή αντίθεσή μας στην πρόθεση της κυβέρνησης να μεταφέρει τα δικαστήρια στη Θηβών και την θέση μας για εγκατάσταση των
δικαστηρίων στη Ράλλειο.
2. Την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού που προωθεί η κυβέρνηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ με την πώληση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ Ο Θοδωρής Δρίτσας, που συνοδευόταν από ομάδα συνεργατών του, άκουσε τις απόψεις του Δικηγορικού Συλλόγου και εξέθεσε τις απόψεις του και τις προτάσεις του. Διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Θοδωρής Δρίτσας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Σταματογιάννη και τα μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά γι αυτήν την χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση.
Για το ζήτημα του δικαστικού μεγάρου προτείναμε και δεσμευτήκαμε από την δική μας πλευρά, στα παρακάτω βήματα:
- Πρέπει να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή πίεση από όλους τους φορείς της πόλης προς την κυβέρνηση για να ακυρωθεί τώρα, πριν τις εκλογές, το σχέδιο μετεγκατάστασης των δικαστηρίων στη Θηβών.

- Πρέπει ταυτόχρονα να τεκμηριωθεί, σε συνεργασία με το ΕΜΠ, το ΤΕΕ και το Πανεπιστήμιο Πειραιά, η λειτουργική και τεχνική καταλληλότητα του κτιρίου της Ραλλείου
- Τέλος πρέπει να διερευνηθεί με σοβαρό και συστηματικό τρόπο η χρηματοδότηση του έργου από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων, τον Κρατικό Προϋπολογισμό και από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Και για τα τρία παραπάνω αναγκαία και επείγοντα βήματα δεσμευτήκαμε ότι στις επόμενες μέρες θα ανταποκριθούμε άμεσα στο μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί, αν και σε αυτά θα έπρεπε να έχει ήδη ενεργήσει με σοβαρότητα η δημοτική αρχή.
Για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού θεωρούμε πολύ θετική την πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Για μια ακόμη φορά παραθέσαμε τεκμηριωμένα επιχειρήματα για την ανάγκη διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού
Για το λιμάνι και τον ΟΛΠ ο αγώνας μας είναι συνεχής και κοινός με τα Επιμελητήρια, τις ενώσεις ναυτικών και ναυτεργατών, με το σύνολο του επαγγελματικού κόσμου του Πειραιά, τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις και τους εργαζόμενους.
Μόνο ο απερχόμενος δήμαρχος θεωρεί πως είναι αρκετές κάποιες δηλώσεις κατά της πώλησης των μετοχών και η παραπομπή του θέματος στην κυβέρνηση με αιτήματα για κάποια ανταλλάγματα. Κι εμείς θέλουμε και διεκδικούμε πάντα την Παγόδα, την Πολιτιστική Ακτή, τα δημοτικά τέλη και όλα όσα οφείλει να δώσει ο ΟΛΠ στην πόλη, όμως εμείς ζητάμε να μείνει ο ΟΛΠ υπό τον έλεγχο του δημοσίου γιατί για εμάς το Λιμάνι είναι η ναυαρχίδα της ανάπτυξης του Πειραιά αλλά και της χώρας μας γενικότερα.
Δυστυχώς η σημερινή δημοτική αρχή, κλεισμένη στην αυταρέσκεια, στην αλαζονεία και στην άγνοια, αδυνατεί να κατανοήσει τις ανάγκες των καιρών. Παγιδευμένη στις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης, της οποίας αποτελεί το «μακρύ χέρι» στον δήμο, δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις ούτε να κατανοήσει την αγωνία των Πειραιωτών και όλων των πολιτών που πλήττονται βάναυσα από αυτές τις πολιτικές. Ο στόχος να αποτελέσει ο Πειραιάς την ναυαρχίδα της ανάπτυξης την ξεπερνά»