26 Απριλίου 2014

Γελάει ο κόσμος με τον Κύρτσο: εντάξει μωρέ έλεγα και καμιά βλακεία για να περάσει η ώρα

Απάντηση προσπαθεί να δώσει  ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ, Γιώργος Κύρτσος στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με ένα άρθρο του για το πρωτογενές πλεόνασμα.
Διαβάστε αναλυτικά την δήλωση του Γιώργου Κύρτσου:
«Η άποψή μου για το πρωτογενές πλεόνασμα και την εξέλιξη των βασικών δημοσιονομικών μεγεθών, συνοψίζεται στα εξής:

Πρώτον, υπάρχει θεαματική βελτίωση στα δημοσιονομικά μεγέθη που αναγνωρίζεται μεταξύ των άλλων από τους Ευρωπαίους εταίρους, τους διεθνείς οργανισμούς, τα διεθνή ΜΜΕ και τις ίδιες τις αγορές.

Δεύτερον, η θεαματική βελτίωση οδήγησε και στο πρωτογενές πλεόνασμα, που αναγνωρίζεται πλέον από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ανοίγει τον δρόμο στη νέα ρύθμιση του χρέους προκειμένου να μειωθούν οι τοκοχρεολυτικές υποχρεώσεις του ελληνικού Δημοσίου για τα επόμενα χρόνια και να περιοριστούν τα βάρη που σηκώνει ο ελληνικός λαός.

Τρίτον, η βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών ενισχύθηκε από τη διπλωματία κορυφής του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και τις συνεννοήσεις που έκανε το οικονομικό επιτελείο. Το αποτέλεσμα είναι να γίνουν δεκτές, από το καλοκαίρι του 2012, παραδοχές για την εκτίμηση των βασικών οικονομικών μεγεθών που ενίσχυσαν τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας όταν ακόμη δεν είχε παρατηρηθεί βελτίωση της οικονομικής και δημοσιονομικής κατάστασης.

Τέταρτον, οι επιτυχίες του 2013, δημοσιονομικές και πολιτικές, εξασφαλίζουν τις προϋποθέσεις για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προκλήσεων του 2014.

Πέμπτον, τα περισσότερα από τα ζητήματα που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις προγενέστερες δημοσιογραφικές μου αναλύσεις λύθηκαν, με τον καλύτερο τρόπο για την ελληνική πλευρά, στη βάση όσων υποστήριζε ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2013, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς».