06 Απριλίου 2014

Β’ Πειραιά:Σηκώνει τα χέρια ψηλά η Συγγρού, αδύναμη να αντιδράσει

Η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να μη δώσει χρίσματα -τουλάχιστον επισήμως- σε αυτές τις εκλογές έχει προκαλέσει κόντρες σε δήμους και περιφέρειες. Αντιπροσωπευτική της σύγχυσης που υπάρχει είναι η κατάσταση στη Β’ Πειραιά. Με τη Συγγρού να έχει σηκώσει ουσιαστικά τα χέρια ψηλά, οι βουλευτές και οι πολιτευτές του κόμματος στην περιοχή στηρίζουν ανοιχτά ή υπόγεια πρόσωπα τα οποία προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ ή κατεβαίνουν προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια των υποψηφίων που θεωρούν ότι έχουν το άτυπο χρίσμα.

ΠΕΡΑΜΑ
Τρανό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Δήμου Περάματος, όπου τη δημαρχία διεκδικούν ο Γιάννης Λαγουδάκος και η Γιώτα Βοϊδονικόλα. Και οι δύο προέρχονται από  τη Νέας Δημοκρατίας και έχουν και κοινό τόπο καταγωγής τη Μάνη, με τα δύο αυτά στοιχεία να έχουν ως αποτέλεσμα τη σκληρή σύγκρουση των δύο υποψηφίων. Ερωτηματικά προκαλεί ο ρόλος που έχει παίξει σε αυτήν τη μανιάτικη κόντρα ο Γιάννης Τραγάκης. Παρόλο που ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Β' Πειραιά έχει δεσμευθεί στη Γιώτα Βοϊδονικόλα για στήριξη, ο διευθυντής του, επίσης Μανιάτης, στηρίζει ανοιχτά τον Γιάννη Λαγουδάκο.
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Πολλά σχόλια έχει προκαλέσει και η στάση του Φαήλου Κρανιδιώτη στον Κορυδαλλό. Ο γνωστός δικηγόρος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και φίλος του πρωθυπουργού, φέρεται να στηρίζει ανοιχτά για τη δημαρχία του Κορυδαλλού τον Γ. Διάκο, εν ενεργεία δημοτικό σύμβουλο, προερχόμενο από την παράταξη του Σταύρου Κασιμάτη, αντί για τον Γιάννη Μελά, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ.
ΝΙΚΑΙΑ
Το μπέρδεμα για τον Κούλη Βρεττάκο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αφού ο ίδιος κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος στη Νίκαια, με τους βουλευτές του κόμματος να στηρίζουν ανοιχτά τον Γιώργο Ιωακειμίδη, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και τα ποσοστά του είναι πολύ χαμηλά.
kalpes14