09 Απριλίου 2014

Μώραλης: "Δεν έχουμε κομματικό χρίσμα, προτεραιότητά μας η ανεργία και η φτώχεια"


Δυναμικά ξεκινά την εκστρατεία του για την Δημαρχία του Πειραιά ο Γιάννης Μώραλης καθώς εντός της ημέρας ανακοινώνονται οι πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο ψηφοδέλτιό του.Πρόκειται για ανθρώπους από το χώρο της αγοράς και της κοινωνίας και όχι αποκλειστικά από το χώρο του ποδοσφαίρου, για άτομα που έχουν να προσφέρουν στην πόλη του Πειραιά. Όπως είναι ήδη γνωστό το ψηφοδέλτιο
του κυρίου Μώραλη θα στελεχώσουν σε κάθε περίπτωση επιφανείς παράγοντες της πόλης, με πρώτους τον ίδιο τον πρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλης Μαρινάκης όπως επίσης και τον πρώην αντιπρόεδρο του "Θρύλου", κ. Πέτρο Κόκκαλη.Ο ίδιος ο Γιάννης Μώραλης, μιλώντας νωρίτερα στον Real Fm, δήλωσε πως ο συνδυασμός του έχει επιχειρήματα, πρόγραμμα, διάθεση και γνώση και έθεσε ως βασικό άξονα του προγράμματός του την αντιμετώπιση της ανεργίας και της φτώχειας. "Δεν νομίζω ότι για την εικόνα τη σημερινή της χώρας φταίνε άνθρωποι που ήταν στον αθλητισμό. Εδώ δεν κατεβαίνει ένα Ολυμπιακό ψηφοδέλτιο. Έχουμε διαπιστώσει ποιο κατά την άποψή μας είναι το πρόβλημα του Πειραιά. Η ανεργία και η φτώχεια είναι ο βασικός μας άξονας. Βιώνει ο Πειραιάς πάρα πολύ έντονα την κρίση".
Συμπλήρωσε δε πως "ως συνδυασμός θα κινηθούμε από την παραδοσιακή δεξιά ως την παραδοσιακή αριστερά. Θα έχουμε υποψηφίους από όλους τους χώρους. Εδώ απαιτείται ένα σύνθετο εγχείρημα εξόδου από την κρίση. Εμείς πιστεύουμε ότι θα είμαστε κάτι διαφορετικό. Κάτι πιο νέο. Δεν θα έχουμε κομματικό χρίσμα".
Σε κάθε περίπτωση η δυναμική που διαφαίνεται πως θα αποκτήσει εν τη γενέσει της η υποψηφιότητα Μώραλη για τον Πειραιά έχει προκαλέσει εμφανή ανησυχία στα κόμματα και τους συνυποψηφίους του για το Δήμο. Ήδη σχετική νύξη έχει κάνει, μέσω Τwitter, o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, αλλά και ο υποψήφιος Δημαρχος Θόδωρος Δρίτσας, ο οποίος έκανε λόγο για επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα, ενώ νωρίτερα σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε την κίνηση Μώραλη λέγοντας πως δεν πρόκειται για μια πολιτική υποψηφιότητα.
Το προφίλ των ανθρώπων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του είχε ήδη σκιαγραφήσει ο κ. Μώραλης στην πρώτη, σύντομη ανακοίνωσή του με την οποία επιβεβαίωσε την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του δημάρχου Πειραιά: “Μοιράζομαι κοινούς προβληματισμούς με την πλειοψηφία των Πειραιωτών αλλά και με σημαντικούς ανθρώπους που αγαπούν τον Πειραιά για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας” γράφει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μώραλης.