21 Μαρτίου 2014

Άλλο ένα φούμαρο Μιχαλολίακου-Ναυάγησε η υπογειοποίηση της γραμμής Φάληρο– Πειραιάς

Μπαίνει τέλος στο φιλόδοξο σχέδιο υπογειοποίησης της γραμμής του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου στο τμήμα από το Φάληρο ως τον Πειραιά με βασική αιτία την έλλειψη των απαραίτητων κονδυλίων.
Η εταιρεία ΣΤΑ.ΣΥ., στην οποία ανήκει πλέον και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, ανακοίνωσε ότι από σήμερα Παρασκευή έως και τη Δευτέρα κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα διακόπτεται
η κυκλοφορία των συρμών στο συγκεκριμένο τμήμα λόγω έργων που αφορούν στην αντικατάσταση των ξύλινων στρωτήρων της γραμμής.Η ανακαίνιση της γραμμής του ηλεκτρικού και η αντικατάσταση των ξύλινων στρωτήρων στο υπόλοιπο δίκτυο είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Όμως το συγκεκριμένο τμήμα δεν ανακαινίστηκε με το σκεπτικό ότι επρόκειτο να ξεκινήσουν τα έργα της υπογειοποίησης, όπως είχε ανακοινωθεί σχεδόν δέκα χρόνια νωρίτερα.
Σύμφωνα με διαπιστωτική πράξη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Μεταφορών,που δημοσιεύτηκε στη διαύγεια, τον περασμένο Σεπτέμβριο (ΑΔΑ: ΒΛ9ΙΟΡΛΟ-ΓΟΡ )το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΑ.ΣΥ. αποφάσισε τη διάλυση της σύμβασης,(απόφαση 1742-συνεδρίαση 605 18-9-2013  ) η οποία είχε ως αντικείμενο την εκπόνηση προμελέτης, οριστικής μελέτης καθώς και των τευχών δημοπράτησης για την μελέτη υπογειοποίηση των γραμμών από το Πειραιά ως το σταθμό του Φαλήρου καθώς και την μελέτη για την κατασκευή υπόγειου σταθμού στη θέση «Κεράνης».