19 Μαρτίου 2014

Δ.Σ.Π :Καταγγελία των Ανεξάρτητων Δικηγόρων για νοθεία

Ανακοίνωση-καταγγελία για νόθευση του αποτελέσματος των εκλογών του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Δικηγόροι Πειραιά:
Όλοι μας, το βράδυ της 17ης Μαρτίου 2014, κατά τη διαδικασία ανάδειξης του Προεδρείου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, γίναμε μάρτυρες μίας πρωτοφανούς για την ιστορία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά φαλκίδευσης του αποτελέσματος των εκλογών για την ανάδειξη του Δ. Σ. Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων υπό τους κ.κ. Καρδαρά - Πετρόπουλο και Φλωροπούλου ενώθηκαν σε ένα ετερόκλητο πολιτικά συνασπισμό και αδιαφορώντας για τις επιλογές των δικηγόρων, ακύρωσαν πραξικοπηματικά το αποτέλεσμα των
εκλογών και αρνούμενοι την ανάδειξη ενός Προεδρείου αναλογικής εκπροσώπησης,  κατέλαβαν, κατόπιν ένοχης προσυνεννοήσεως και λειτουργώντας με στρατιωτική πειθαρχεία, τις θέσεις του προεδρείου του Συλλόγου με γνώμονα τις συναλλακτικές μικροπαραταξιακές τους επιδιώξεις και όχι τη δηλωθείσα βούληση του σώματος.  Οι συνεννοήσεις πίσω από τις κουίντες, προάγγελος της χθεσινοβραδυνής παρωδίας, έγιναν αποκλειστικά και μόνον με στόχο να τεθεί εκτός προεδρείου η παράταξη μας, παρ’ ότι πλειοψήφησε στις εκλογές των δικηγόρων και κατέδειξαν εν μία νυκτί, πόσο προσχηματικές ήταν οι προεκλογικές εξαγγελίες και τα λόγια των διαδρόμων.
Συνάδελφοί, οι μάσκες έπεσαν, τώρα τους ξέρετε. Αυτοί ήταν, αν άλλα νομίσατε. Όσοι σας παρουσιάστηκαν ως «σωτήρες» του Συλλόγου πρόδωσαν κάθε δημοκρατική αντίληψη και διαδικασία, με πρωταγωνιστές μάλιστα τους «ηρακλείς της καθάρσεως», εκπροσώπους του κομματικού ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεν αρκέσθηκαν στα παραδοσιακά τριάκοντα αργύρια, αλλά πήραν ολόκληρο το ταμείο, ως αντάλλαγμα της πρωτοφανούς συστράτευσης τους με τα επίσης κομματικά ψηφοδέλτια της Ν.Δ.
Οι Ανεξάρτητοι Δικηγόροι Πειραιά, που εδώ και είκοσι περίπου χρόνια, συμπαρατασσόμενοι με όλες τις υγιείς δυνάμεις, δίνουμε τις μάχες μας μαζί με τους Δικηγόρους, για τους Δικηγόρους δεν θα επιτρέψουμε να οδηγηθεί η  Δημοκρατία στο απόσπασμα και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά στο χάος. Το χρονοντούλαπο της ιστορίας είναι ορθάνοιχτο και περιμένει όλους όσους περιφρονούν τους δημοκρατικούς θεσμούς.  Όσο και να συσπειρώνονται οι τόσο λίγοι ποτέ δε θα καταφέρουν να γίνουν πολλοί.
ΣΧΟΛΙΟ: Μαλλον η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στους δικηγόρους Πειραιά που δέχθηκε ένα ηχηρό πολιτικό χαστούκι στις τελευταίες εκλογές δεν μπορεί ακόμα να το χωνέψει!!