17 Μαρτίου 2014

'Εκθεση φωτογραφίας : «Όσο και αν ψάξω δεν βρίσκω άλλο λιμάνι»

«Όσο και αν ψάξω δεν βρίσκω άλλο λιμάνι»
Αυτός θα είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας που εγκαινιάζεται την Τρίτη 18 Μαρτίου 2014 στις 19:30 μ.μ στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και θα είναι ανοιχτή κάθε μέρα από τις 10.00π.μ.- 14.00 μ.μ και από τις 18.00μ.μ. -21.00μ.μ.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Όγκοι και φόρμες συνθέτουν το βιομηχανικό τοπίο του Πειραιά σε συνδυασμό με τα κυρίαρχα στοιχεία της θάλασσας και του ουρανού.

Οι φωτογραφίες μας είναι μια περιμετρική ξενάγηση στο λιμάνι και σε σημεία που δύσκολα κάποιος θα έβρισκε καλαισθησία. Με έντονο το στοιχείο της φωτοειδησεογραφίας μέσα από αυτές τις εικόνες αναδεικνύονται τα τοπία αλλά και τα κτίρια και οι δραστηριότητες, όπως η ερασιτεχνική και μη αλιεία που ακόμα καλά βαστούν από το Κερατσίνι μέχρι και το Χατζηκυριάκειο.
Η επεξεργασία που δέχτηκαν οι εικόνες σκοπό έχει να κάνει πιο έντονη την παρουσία των τριών διαστάσεων και του βάθους πεδίου. Επιπλέον η επεξεργασία τονίζει τα σημαίνοντα και τα σημαινόμενα του εκάστοτε κάδρου.
Αφορμή για την ενασχόληση μας με το συγκεκριμένο θέμα είναι ότι ο Πειραιάς ήταν και είναι ο τόπος μόνιμης κατοικίας μας, εδώ μεγαλώσαμε, εδώ παραμένουμε.
Στο σημείο αυτό αναγκαίο να αναφερθεί είναι πως έναυσμα για όλη αυτή τη διοργάνωση είναι η ανέγερση του ρολογιού σύμβολο για τον Πειραιά που άδοξα κατεδαφίστηκε τον Οκτώβριο του 1968.
Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις πωλήσεις των εικόνων μας θα διατεθούν για την αποκατάσταση του. Την πρωτοβουλία έτσι ώστε το σημαντικότατο αυτό τοπόσημο να ξαναβρεί τη θέση του είχε ο σημερινός δήμαρχος της πόλης κος Βασ. Ι. Μιχαλολιάκος.
Όλγα Μπάστα: Φωτογράφος/Δημοσιογράφος. Φωτογραφία σημαίνει «γραφή με το φως». Καλύτερος φακός όλων το ανθρώπινο μάτι! Έτσι ξεκίνησε η πρώτη μου επαφή με την φωτογραφία, το ίδιο και η δική σας.
Μιχάλης Καρκαβίλλας: (Mike Karkas) Με τη φωτογραφία ασχολούμαι ερασιτεχνικά τα τελευταία χρόνια και τα κάδρα μου είναι επηρεασμένα από τον κινηματογράφο
Παναγιώτης Παυλής: Είμαι μαθητής Λυκείου. Έχω διακριθεί σε τοπικό λογοτεχνικό διαγωνισμό.