11 Μαρτίου 2014

Συλλαλητήρια εργαζομένων ΟΛΠ κατά της ιδιωτικοποίησης

Συλλαλητήρια εργαζομένων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ κατά της ιδιωτικοποίησης Συλλαλητήριο κατά της πώλησης μετοχών του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ πραγματοποιείται το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά. Οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ, μέλη ναυτεργατικών σωματείων και του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

Η ΟΜΥΛΕ, η Ένωση Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, αλλά και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών, κήρυξαν τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00.
Σε δήλωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, με αφορμή την
επιχειρούμενη πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΟΛΠ, τόνισε ότι «το ιστορικό λιμάνι του Πειραιά είναι το εθνικό μας λιμάνι, η ατμομηχανή της ανάπτυξης για τον ευρύτερο Πειραιά και είναι αδιανόητο να επιχειρείται ουσιαστικά η πλήρης ιδιωτικοποίησή του».
Αναφέρει επίσης ότι «η ενέργεια αυτή αποκόπτει οριστικά τους Πειραιώτες από το λιμάνι τους, το οποίο πλέον θα λειτουργεί πέρα από κάθε κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, ως ξένη και αυτόνομη επικράτεια και μονοπώλιο των ιδιωτών».Το τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι στην προκήρυξη για την πώληση μετοχών του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ αποκαλύπτεται, ξεκάθαρα, ο εμπαιγμός των κυβερνητικών βουλευτών απέναντι στους εργαζόμενους του ΟΛΠ, που διαβεβαίωναν ότι δεν θα θιγούν από την πώληση.